Perbezaan Antara K-Colly Tiruan dan Original



Ni menjawap kepada soalan rakan blogger senegeri, Nadia Rajami (klik utk tgk blog dia), tentang ke K-Colly yg original dan yg tiruan. Ni zie kongsikan entry dari other blogger yg zie jumpa di google search. Credit to Nurdyaz Collection (klik utk view)

::
::
::
::
::

1)   K-colly skrg adalah penutup bewarna PINK peach(dulu putih). selain itu scoop juga berwarna pink peach


2) Dibawah botol ORIGINAL terdapat expired date dan LOGO K-colly. Jangan beli jika ianya TIADA LOGO K-colly dibawah botol.

3) K-Colly tudung yang warna putih (yg lama) juga masih original tetapi sila berhati-hati jika tiada expired date bawah botol. JANGAN beli yang TIADA expired date di bawah botol.



4) Untuk memastikan anda membeli K-colly original pastikan BAR CODE pada botol di depan. K-Colly yg lama mempunyai QR Code dan LOGO K-colly (yang ditanda bulat merah). Kini k-colly yg terbaru mempunyai stiker silver yg berwarna apabila dibawah lampu dan mempunyai bentuk 'LOVE'











Scan QR Code, dan jika keluar seperti dalam gambar, bermakna produk itu adalah tiruan.


Jadi, pastikan k-colly yang ORIGINAL ada tertulis seperti dibawah dengan serial no yang diberi.

::
::
::
::



ATAU






16 comments:

Nadia Rajami said...

tengs, sis..;)

eyka fieka said...

Sis sy baru je beli kcolly smlm. Suma yg sis tnjuk tu ade pd btol sy. Mula2 sy scan ori. Bila da bnyk kali scan xori plak. Sbenanya kcolly sy ori ke x sis? Da la beli 4 btol. 😭😭😭

Zie Madini said...

NADIA
welcome dear :)


EYKA
Err...pelik gak kes awak ni ek sis. Huhu. Errmm...awak beli harga brapa ea? selalunya yg tak ori dorg jual murah. Below RM100. If nak kepastian lagi. Awak boleh call number yg tertera dlm gambar Awas! tiruan tu.

eyka fieka said...

Ya Allah thanks sis rep. Tu laa sy nie da la bli byk btmbh skt hati. Sy bli ats mall kt kota bharu. Hrga rm100 sis. Mgkin la sbb sy scan byk kali kot. Slalunya yg nk bli tu je scan kn. bila dah bnyk kali mngkin dy ingt produk laen da buat no siri sama. Tu andaian je. Okay nanti saya try call. Stu lg sy nk tnye kcolly yg skrg nie kaler ap? Sy pnya ntah nk ckp pink xde sgt mcm nk putih2. Tekstur dy halus sgt. Memang yg original mcm tu ke ??

eyka fieka said...

Ya Allah thanks sis sbb rep kmen sy. Tu la sy nie btmbh2 skt aty. Sy beli dkat mall kota bharu kelantan. Hrga RM100. Tu la plik kn. andaian sy mngkin sbb sy dah scan byk kli dy detect ado kcolly tiruan sama no dgn tu. sbb mne ada pembeli nk scan byk kali mcm sy nie. Sbb awl thun nie beli scan ori. Baru je scan xori da. Ke memang xori sis? Okay2 nnti sy try call. Sy nk tnye last2 kcolly yg latest kaler ap? Sy pnya mcm pink xde sgt tp mcm nk putih gitu. Btol ke? Stu lg memang tekstur dy halus ke?

Zie Madini said...

EYKA
-- hehe. Insya'Allah kalau saya tak super busy memang saya akan reply komen readers sis. hehe.

Errmmm...tentang KColly awak tu, rasanya memang ori kot. Tp harga RM100 jer. Mushkil gak saya. unless masa awak beli tu dorg buat harga promosi. mcm saya dpt harga promosi sempena raya. RM99.

Tu yg sy curiga sikit bila dh beli. Terus scan. Syukur peniaga tak tipu. Ori :)

Ermm...awak tanya yg serbuk ke botol. Kalau botol, ada putih. tu botol packing lama dorg. Skrg ni...pink dah warna botol. Serbuk di plak... berwarna pinkish putih2 gitu.

Cuba awak inbox FB sah dorg. dalam pengesahan kcolly ada bagi link fb dorg.

syahmina shukor said...

Sis saya pon mcm kes kt atas,first2 saya scan(banyak kali saya scan) keluar ori,selepas sebulan(saya stop makan kcolly atas sbb tertentu,)saya nk sambung makan kcolly,tiba2 aty saya tergerak tuk scan ..tiba2 keluar x ori...saya confuse,nk minta pendapat sis

akmal zulaikha said...

Macam mna nak scan product yg kita bli?sya xtau

nurin fatehah said...

assalamualaikum sis... sy nk tnye.. klau kcolly yg sy beli ad exp date, logo, penutup wrne pink, sticker silver dy ad bentuk 'love', no 17 tu bertukar saiz ble bwh lampu.. tp, ad satu je msalah sis.. sy punya kcolly x de scoop.. ori ke x eh sis?

Syafiqah Rahman said...

same lah .. sye pye pon xde scoop ..

Izz QS said...

Apa perbezaan effect yg lama dngn yg baru punya?

Izz QS said...

Apa perbezaan effect yg lama dngn yg baru punya?

Princess Rara said...

Salam & hi sis. Kcolly yg sy beli ada expired, logo & etc. Sama mcm ori punya. Then bila sy scan, dia tulis nombor siri telas diimabas melebihi had. So what shud i do? I mean sy patut teruskan mkn supplement or beli yg lain sbb idk ori ke tak? Pls respon.... asap heheh thanks btw sis!

Princess Rara said...
This comment has been removed by the author.
Princess Rara said...

Scan by wechat..... 😊

Hardiana Naib said...

Sama..cmne nk makan xde scoop ni..