Best Laksa Sarawak in Town!




Selalunya Abg Minie yg dok rajin tapaw laksa sarawak Pak Amit ni dulu uols. Tetiba minggu lepas, seminggu² kooo zie craving laksa sarawak. Dah makan actually masa lunch time, memandangkan laksa tak berapa nak sedap...tu yg tekak still mencari. huhu

...sabtu lepas, ajak husband ke Pak Amit Kafe. Laksa sarawak kat kafe ni, umphhh! sgt terbaik. The best in town for me la ea. hehe. Kebetulan plak, anak Pak Amit ni rupanya rakan sekerja husband di Kem Temuduk. Rupanya...

What a small world :D 






Si kecik kesayangan ni kebosanan menunggu. Elehhh kau mikail. Baru je beberapa minit, dah tunjuk muka bosan,...hehe. Lampin tu, tak dpat lepas. Huhu. Camne lah nanti next year dia nak ke sekolah ek. Huhuhu


Memandangkan tahap alergik husband dgn udang tahap melampau... terpaksa ler husband makan Mee Kolok je. Hehehe. Niat dia pun hanya nak temankan zie je sebenarnya :P



Tadaaaa!!! Zie order special kooo. Extra udang extra mee. Kan dah kata craving tadi kan. Hahahahaha. Kenyang sekenyang kenyangnya zie mentedarah laksa sarawak to koooo. Lepas tu baru tekak tak mencari lagi. Dah puas maaa...hehe

...apa² uols dak semenanjung or kuching people yg nak makan laksa sarawak yg bagi zie teramat sangatlah sedap. bolehlah bertandang ke Pak Amit Kafe. Kafe dia di Petra Jaya, Kuching. Building berhadapan dgn Sekolah rendah/ Bimmers.





6 comments:

Zumie said...

nmpak sedap sangat yang.. bila la dapat pg kuching ni huhu

eima said...

waktu bercuti ke kuching ari tu kami kat laksa cafe...lupa pulak .... byk cawangan ..... mee kolok kat kak bedah sedap

yoorin melacolea said...

xpernah try lg laksaa serawak kat semenanjung ni..takut tak sedap..ritu ada try mee kolok..pon x sedap.. kawan sarawak kat lain..huhu..nampak nye kena pegi sarawak ni baru puas hati

Lea Ismail said...

Nyamannya zie. di kl tok dekat dapur sarawak jaklah nyaman

Ummul Azkee said...

sarawak nuh ha..jauhnya nak pergi..insyallah kalau ada rzeki ke sana..slm perkenalan,bw dr housewifearts.blogspot.com

Ummul Azkee said...

sarawak nuh ha..jauhnya nak pergi..insyallah kalau ada rzeki ke sana..slm perkenalan,bw dr housewifearts.blogspot.com