DP Ice Cream Gula Apong... Fenomena di Kuching




Ni dia fenomena terbaru di Kuching, Sarawak. Ice Cream gula apong. Mana mana tempat ice akan ada jual ice cream gula apong ni, tp yg aling the best utk Ice Cream gula apong adalah di DP Ice Cream Gula Apong.

...1st zie rasa terus jatuh cinta dgn rasa ice cream dia. Lupakan magnum lupa nestle ice cream. Ini lagi better 100%...hahaha




...seriously selalu full house tempat tu setiap kali nak pergi. Siap bernombor nombor bagai ko. Takdenya main belas belas je number...cecah ratus ratus kooo. Sanggup gak org tunggu. Kalau aku, idak ku rela. 

..akan pergi di waktu yg bukan peak hour...hehe


Ice Cream Gula Apong with Oreo topping

My very 1st DP ice cream gula apong. Rasa dia...aduhhhhhh, syorga! Takde maknanya Zie nak beli yg RM2... kecik je cup. Terus ambil yg RM5...hehe. Ini pun belum puas makan. Kena 2 mangkuk kot...baru puas. Kot je lah. Jgn jgn 3 mangkuk baru puas. hahaha.

...nanti hempas diri ke tanah bila tgk timbang naik. Err.... tetttt! Oh ye, kalau tapaw terasa rugi je, sebab tak tinggi coz nak tutup dgn penutup.





haaa ni dia rupa dia itu kita terus makan. Bukan tapaw. Tinggi kooo...kalah tinggi gunung everest.. ceaa. Hahaha. Sarah, kmk pakey gmbar ice cream kitak lah ho...hahaha. Pakey dolok bok mintak kebenaran...kikiki






Yg best nya, skrg DP Ice cream gula apong sudah di buka di Sukma area. Yippieeeee! Dekat je dari rumah Zie...hurreyyyyyy! Dapat setiap minggu mentedarah benda alah ni sampai demam...eh! Hahahaha

Uols yg dari semenanjung tu, if bertandang ke Kuching... jgn lupa try ice cream ni taw. Lokasi dia, berdekatan dgn Kapit hotel. Tak jauh dari Statue kucing di Everrise. Wajib cuba taw!





4 comments:

ztie said...

kmk ria bertunggu dkt nak 2 jam. last2 kensel. sik sanggup mek nunggu. lalu meli sekerem di 7e tepi ya jangan ndak melunas rasa ingin sekerem hahaahaha

Mami Izaara Imani said...

SALAM,

Benar udah bukak di SUKMA ka??
Yahuu..dekat la ngan rumah..
Sik lelah nak turun ke pasar nun agik..
Rami sik orang bebaris meli nya hari2..?

*soalan lok..haih..hehehe..

SELAMAT BERKENALAN BLOGGER SESAMA SWK..;)

Zie Madini said...

ZTIE
-- yohh...lamak juak bertunggu. hehe. Kmk ariya paling lamak pun 30minit jak. di sukma branch lah. hehe


MAMI IZAARA
-- aok sis. Dah bukak dah. Sebelah Jun rong. hehe. Boleh lah juak org di cya. Tp sik sebanyak di pasa nun sis. hehe

DRAMATIC UNIQ said...

nampak sedaaaaapppp tu..
terliur dibuatnya... :)

nanti kalau ke Kuching boleh la cuba ice cream Gula Apong..




Salam.. haii.. jemput join giveaway saya ye.. ParodyMe : 1st Giveaway By DRAMATIC UNIC dengan hadiah wang tunai keseluruhan bernilai RM350 untuk direbut..!! Jom ajak ramai-ramai join.. jomm.. jommm..!! tQ so much... :)