Hadiah Kedua Untuk Mikail Sempena 3rd Birthday




Tengah hari semalam ajar amoi ni keluar. Actually dia yg drive...haha. Skrg ni Zie malas nah nak drive. Tu yg asyik2 suruh dia drive. Lebih rela bayar parking drpd driving. Haha. Zie mintak Ngiik Choo temankan zie byr bills dan cari patung Captain America utk birthday dia ahad ini nanti..

...like always, Ngiik choo sentiasa On je. Hehehe





Excited! Lawaaaa. Whatsapp husband gmbar ni gtaw dia zie dah belikan utk Mikail. Boleh kooo dia tanya, dia punya bila nak beli? Hahaha. Husband minat Marvel Super Heroes sebenarnya.Sorry sayang, this one is for Mikail.

...no for you, hun! Lalalala :D




Simpan dalam drawer di meja kerja dulu. Tak nak bawa balik. Tahu je si Mikail tu, pantang tengok toys baru. Kompom dia tak sabar sabar nak buka and main. Budak budak... biasalah tu. Zie plan nak letakkan patung Captain America ni sebagain hiasan kek hari jadi dia nanti.

...coz zie tak tempah kek. Beli mana-mana kek yg ready made. Save budget maa. Lagi pun bukannya ramai yg suka makan kek...hihi. Daripada membazir, baik beli je kek di secret recipe, pastu hias sendiri... jimat babe, jimat :D





Actually semalam dok cari benda alah ni gak. Pun untuk dijadikan hiasan di kek hari jadi mikail...hehe. Tapi takde plak di jual kat ToyRus di The Spring. Takpe, hari ni ajak Ngiik Choo ke ToyRus di The Hills. Cari kat situ plak...

....harap harap ada. Zie actually sambut birthday mikail kecil kecilan je Just among family members dan close friend je zie jemput. Rumah kecik kooo uols, tak muat nak jemput ramai ramai unless zie sewa khemah letak kat luar.

Kalau dah bersewa khemah bagai, bukanlah lagi dinamakan sambut kecil kecilan je kan. Dah jadi besar besaran tu. Hihi. Apa apa pun, nanti uols tgk result kek hiasan Zie ea :P



Ni kek birthday mikail tahun lepas. Tema Disney Cars birthday dia tahun lepas. Zie hias sendiri kek mikail guna toys cars. Simple but comel..hehe. Lepas sambut birthday, hiasan kek tu dapat di main bertahun tahun. hehe.

...save cost kooo uols :D Sangat save cost daripada tempah fondant cake yg amount kadang2 cecah RM300 in where lepas majlis jadi taik... hehe. Tp buat yg mampu takpe. Buat yg tak mampu nak berfondant kek bagi, haaa...guna kaedah zie ni :)






6 comments:

nona senyum2 said...

Comel2 ! sedap plak, rse nk kek jugak skrg, fuhhh!!!!!


jom singgah :-

http://nonasani.blogspot.com/2015/08/aidil-adha-giveaway-by-dyana-hassan.html

Mar Mansor said...

wow..

Abadies said...

bkn umur anak ktk 3taunka?

Zie Madini said...

ABADIES
-- Hadiah yg ke-2 nya tok sis. hahaha. actually 1st hadiah nya udah beli juak. but on 30th ogos kelak bok kmk post. hehe.

birthday nya bok yg ke-3...hehe. konpius baca tajuk nya ya ow.

echa takashimaya said...

happy belated birthday mikael.besar jadik anak yang soleh ye.macam baru tengok mikael baby tetiba dah besar.handsome pulak tu.hehe

Zie Madini said...

ECHA
--- hehe. no lah sis. belom belated lagi birthday Mikail. On 30th august ni dia nyer birthday. Kiranya nya awak wish in advance...hihi

thank youuu