LATEST UPDATE!!! Tentang K-Colly Original dan Tiruan



Kesinambungan dari entry --> Perbezaan Antara K-Colly Tiruan dan Original (klik utk baca entry), Mula² masa beli... semua pengesahan keaslian melalui visual, cahaya dan sentuhan... semua lepas. Original. Bila 2, 3 hari dah beli baru teringat nak scan QR code tu.

...sekali tgk, terkejut Zie bila result scan tu tertera TIRUAN! Apa lagi... Zie pi complain ler kat laman web rasmi K-Colly utk cawangan di Malaysia. 

::
::
::
::
::


So dorg mintak Zie hantar gambar K-Colly Zie dulu. So bagi arr.




Syukur alhamdulillah... memang original K-Colly yg Zie beli tu. Fuhhh... lega. Rupanya kalau org scan melebihi 5x... terus tertera result Tiruan ek. Haishhh... kalau gitu susah ler seller nanti wahai K-Colly oi.Sebab... ambil mcm kes zie ni.

...produk tu original mungkin sebelum ni, ramai customer yg pi scan tapi tak beli. Tu yg result bila zie try scan jadi tiruan plak. Tu zie memang dah beli. Mcm mana sekiranya Zie scan dulu... then baru beli??? Haaa haaa.. tak ke free of charge je seller tu zie chop penpu sebab jual brg tiruan.

Betul tak uols? Bermaksud K-Colly harus improve pengesahan part QR code dia. Takut nanti mengelirukan customer.





So menjawap kpd pertanyaan sis Eyka Fieka ni, jawapan dia... original kooo K-Colly awak. Hehe. So uols² yg plan nak beli K-Colly supplement, if terkena macam kes zie ni. Jgn terlampau cepat chop seller or kedai tu penipu ek. 

...dapatkan pengesahan dari pihak K-Colly dulu. Baru ngiyau kata korg ditipu. hehe. Itu pun sekiranya K-Colly uols lepas ujian pengesahan  visual, cahaya dan sentuhan dulu. Hihi. Good luck uols! 




6 comments:

Nieyl said...

Assalamualaikum..selamat pagi...
Nieyl singgah di sini =)

Dee Khalish said...

zie amek k-colly ke. yaya dlu pun amek gak k colly nowadays dah stop sbb xnak amek dah

Dee Khalish said...

zie amek k-colly ke. yaya dlu pun amek gak k colly nowadays dah stop sbb xnak amek dah

Zie Madini said...

NIELY
slmt pagi dear :)

DEE
aah yaya. zie ambil tp lepas habis sebotol ni nnti, tak nak ambil lagi dh sebab zie nak consume CMD je. tak nak campur²

Mizz Coki said...

Sik ada nak ngakuk mun nya nipu btw kamek pernah tertangga di kiosk kat Giant Tabuan yg dekat toilet ya.. KColly nya mcm 'murah' lah....

Zie Madini said...

MISZ COKI
-- kann kak pat. xda nya sidak mok ngakuk tiruan. Well asalkan pengesahan yg lain lepas kecuali QR code jak sik lepas... then betul lah ya ori. hehe.

haaa mun yg rega murah gilak ya. iboh jak di beli. nang kompom lah ya tiruan. hehehe.