Sakit Lagi....



Hari jumaat lepas, down with sickness lagi kooo zie uols. Nie kali kedua dah Zie jatuh sakit after raya. Huhuhu. Kali ni kena flu yg terus. Demam pun dah nak mula gak. Mula mula ingat tak nak gi klinik and ambik sick leave.

...sebab kerja byk nah yg ada dateline...huhu. So zie try ambil panadol solube ni. Dgn harapan demam tak jadi. Tp yg ni memang tak cure flu punya. 




Akhirnya terpaksa gak mengalah dgn pergi ke Klinik kat bawah opis sebab nak dptkan sick leave. Kalau ada sick leave, takde ler annual leave di potong....hiks.






Masa dorg suruh zie timbang berat.... sumpah! terkejut zie tgk berat sendiri. I was like.... SERIOUSLY! Uwaaaa. Badan nampak kecik je...awat bacaan timbang berat nah. Sah ni timbang rosak... confirm! Hahahaha.

...mencik taw. Lepas rasa naik bukan main lagi berat. Tak sukaaaaaaaaaa. Terpaksa gigih workout extra hours kalau mcm mi. Huhu




Bila Zie sampai rumah... budak kecik ni yg paling excited koooo. Teruja dia tgk mama dia ni balik awal. Uols nak tahu apa dia nak?

Mikail: Yayyyy! Mama balik. Yayyyyy!
... Jalan. Maok.



Erkksss.... kaki jalan nah kau anak oi! Hahaha. Happy dia ada udang di sebalik batu weh. Mama sakit lah, Nak. Tak larat mama nak bawa jalan jalan. Insya'Allah, once mama dah sembuh...mama bawa.

Oh, Maok tu means Mahu ea dalam BM, by the way..hehe. 




Banyaknyaaaa ubat perlu di telan. Ehemmm... rahsia kite kite aje ek, tak kuasa nak telan Selagi dapat tahan, zie tahan. Ke klinik hanya nakkan sick leave je sbb tak nak annual leave di potong. Hehe. Tak ubat ubat ni...zie memang tak nak mkn sangat.

...unless dah tak larat lagi. Uols tahu je lah kesan ubat dgn buah pinggang. Tu yg tak nak :D




3 comments:

eima said...

get well soon .....

surizan abdghani said...

Kak cuba amalkn minyak habbatussauda dninyak xaitun keluaran olive house.sy mmg amalkn.alhamdulillah klu rasa x sihat je trus amik alhamdulillah xjd sakit

Jenny Lilly said...

o kasih ya sakit aja2..
Rehat banyak2 jak..hehe..tp mun dirumah ney dapat rehat kenak mikail kak o..