Borneo Medical Centre : X-Ray Nenek




15 September yg lepas, bawa nenek pergi X-Ray di Borneo Medical Centre atas saran Dr. Chan dari Chan Clinic. Sebab check darah, result hanya tunjuk low blood pressure je. Bila Dr. Chan dengar di bahagian belakang nenek ada bunyi bunyi...

...dia sarankan Zie better bawa nenek pergi X-Ray. Perhaps dapat jumpa something.




So here we ar at Borneo Medical Centre. Wrong timing zie pergi...sepatutnya awal pergi sini sebelum jam 8:30am. Baru senang dapat parking. Zie sampai di Borneo Medical Centre almost 9am.... azab kooooo cari parking. 

...Terpaksa zie parking di tepi jalan dan sgttttt lah jauh dari Borneo Medical Centre. Tawakal je aku masa tu taw. Siapa doa-doa mintak Allah lindungi kereta supaya tak kena pecah or kena saman. Haha :P

Alhamdulillah... selamat ^_^ Lain kali pergi awal if nak ke sini. Lesson learned :D






Nenek masa dorang nak perform X-Ray. Kesian kat nenek coz badan nenek dah bongkok sikit . Jadi amatlah susah nk tegakkan badan. But no choice... terpaksa gak. Sakit nenek masa tu :( Kesian... Tp nak buat camne kan. Dah procedure X-Ray gitu...





Tunggu nurse panggil dia keluar. Weols tak boleh masuk. So hanya menanti di luar je and tengok dia dari cermin. Pilu hati tgk keadaan nenek :(

... oh ye, skrg ni nenek dah tinggal kat Zie. Tak tinggal kat kampung lagi. Sebab senang zie nak bawa dia ulang alik ke klinik or hospital.










Result X-Ray nenek :( Sangat tak bagus. Masa Zie terima ni walaupun report bukan doktor punya handwriting (hehe..paham paham je la tulisan doktor. payah nak baca...hehe), still gak tak paham apa di tulis tu. Hahaha.

Once dah dapat X-Ray dan report, weols terus ke Chan Clinic. Jumpa Dr. Chan plak. Sebab dia yg merawat nenek pada masa tu. Masa tu risau sgt sgt...sebab tgk X-Ray tahu result tak bagus. Next entry zie sambung story lagi ye.

...kali ni entry di Chan Clinic plak :)




1 comment:

mairah mairah said...

mg nenek ktk sembuh balit..