Mencuba Shaklee Herba-Lax





Sampai sudah Shaklee Herba-Lax yg Zie beli dari rakan blogger, Rosmiza Ali (click to view) minggu lepas :) Zie actually ada masalah susah berat. Rasanya masalah sembeli ler tu kot. Sebab 2-3 hari baru berak. If berak pun, rasa mcm tak puas je.

...rasa cam "benda alah" tu still tak keluar semua. So zie consult ler dgn Rosmiza Ali mana satu yg better zie ambil. Alfalfa or Herba-Lax ni. Mula² nak ambil Alfalfa... but Rosmiza Ali sarankan better zie ambil Herba-Lax dulu if tak nak ambil dua² product.

Harus patuh dgn saranan yg pakar okay. hehehe. So Herba-Lax it is ^_^




Pertama sekali zie makan, zie ambil 4 biji sekali. Sebab ikut general instruction yg tertulis di botol. Rupanya salah pengambilan zie tu. Bhahahaha. Kalau nak ikut pun boleh... tak salah. Cuma takut nanti asyik terberak je nanti kata Rosmiza Ali ...hehe

....nasib baik ler belah malam tu x terberak²... hehe. Syukur. Rosmiza Ali sarankan zie ambil 2 biji (2x dalam seminggu). Sekiranya takde apa² effect... baru up dose ke 4 biji. Nie based on pengalaman regular customer dia. 




So far sejak zie ambil 4 biji sekali gus tu (pengambilan pertama sejak beli...hehe), bagus koooo uols, setiap hari zie berak. Normal berak. hehe. Baru hati happy kau. Sebab sangatlah tidak normal utk weols manusia 2-3 hari baru berak. 

...sebab kita ni kan tiap hari makan. Tiap hari kena membuang, baru lah normal dan sihat. Now solved sudah masalah susah nak berak a.k.a sembelit zie. Hihi. Siapa yg ada masalah sembelit, 2-3 hari baru berak sekali... zie sangattt sangggatttt sarankan uols ambil Herba-Lax.

Uols boleh direct order dgn Rosmiza Ali ye. Click je nama dia utk uols redirect ke blog dia ^_^ Highly recommended utk uols yg ada masalah sembelit. Zie dah amalkan... 100% berkesan. Janji uols follow instruction seller uols ye.

...if salah makan, jgn ngiyau plak bising kalau tiap jam membuang. Hehehe :P 





5 comments:

Syira Lokman said...

lawanya kulit muka..penangan shaklee juga ni..hehehe

adda syuhada said...

Selamat Hari Raya Aidiladha

Zie Madini said...

SYIRA
-- hehe...kalau kulit penangan Seqy Beauty BB Cream sis. hehe. Zie beli dari Facebook Estrella Muslimah --> https://www.facebook.com/busanamuslimahview

Nadia Rajami said...

brapa ya sis?

Rosmiza Ali said...

Alhamdulillah.. Seronok dapat bantu selesaikan masalah pelanggan.. Thank you zie sebab sudi beli & consult dengan Mieza.. Macam biasa ye, konsisten ambil & topup air putih tu pebih sikit..😊