Mengemas Rumah Yang Kami Dapat Di Kem Field Force


Weekend aritu, 1st time Zie pergi ikut husband kemas rumah yg weols dapat di Kem Polis PGA di Field Force, Batu Kawa. Excited! Hehe. Rumah di kem ni nanti akan weols jadikan rumah kedua. Weols still tinggal di rumah emak zie sebab tak sampai hati kooo nak tinggalkan dia sorg² dgn nenek.

...lagi pun dah jadi tanggungjawap dan amanah dari arwah ayah zie utk jaga emak. If arwah ayah tak amanahkan pun, Zie tetap akan jaga emak sebab zie sedar ianya adalah tugas zie sebagai anak. Inilah masa kita utk berjasa kepada ibu bapa.

Alhamdulillah... husband zie jenis yg understanding. Org lain nak mengata, mengumpat zie... silakan. Tak kisah. Janji husband okay dan izinkan. Itu yg lebih penting bagi zie sebagai sorg isteri. Betul tak uols?





Berbalik kepada rumah weols di kuaters polis ni, seee uols... warna dia totally mcm bukan kuaters polis kan. Lari dari warna tema putih biru. Heheh. I like! dah mcm apartment pulak dah. Hihi.




Sebelum angkut barang², kenalah cuci dulu. Sebab rumah yg weols dapat ni adalah rumah bekas org duduk. Keadaan dalam rumah ada sediki teruk sudah. Tapi if compare dgn rumah kosong yg lain... yg ini 10x ganda lagi okay. Hihi.

...takpe, syukur apa adanya. Insya'Allah ada rezeki lebih... weols akan baiki rumah ni. Mula² akan cat baru. Lepas tu pelan² tuka pintu plak. Sesetengah pintu ada yg sudah berlubang. Kena tendang agaknya kot. Huhu





Hehe...Zie and Mikail jadi supervisor je. Zie jd tukang snap...mikail jd tukang tengok tegar. Hahaha. Zie bukan tak nak tolong... baruuu je nak tolong, husband terus kata "tak payah lah syg tolong. Syg just duduk tengok je. Nanti saya dan Aspa je yg buat." Awww...... terasa dimanjakan sangat weh. Hahaha.

...husband siap suruh zie pakai face mask. Sebab dia tahu zie alergik dgn debu. Sayang gak dia kat aku ek.. ngehngehnegh :D Apa² pun... tak sabar nk mengubah suai rumah ni. Lepas ni Raya Open House dan Birthday Party Mikail next year... akan di buat di rumah ini :)

Ambik kawasan ruang tamu besa ^_^ Hikss... Oh ye, rumah ni ada 3 bilik tido, 2 bilik mandi & tandas, Ruang makan, Ruang dapur, Ruang laundry, rumah tamu dan verandah. Psstt, kalauuuuu lah rumah ni milik kekal weols kan besttttttt. Hihi.



Siap sudah di kemaskan. Husband dan family dia pelan² kemas. Akhirnya siap gak mengemas.. hihi. Excited! Nanti kat bahagian dinding pelan² weols cat bagi cantik dan kemas :) 

Sayangnyaaaa hanya menumpang di sini sampai umur husband 60 tahun, insya'Allah. Huhu.







8 comments:

nadia said...

wah zie..kmk diam area ya..tp bukan dlm kem la..perumahan luar ya..da rezeki leh jmpa owh..hihihh

suezen said...

zie...numpang smpi 60 thn...long way to go ok:)

intandayani said...

wah bestnye dpt dok kuarters da..sy ni dok tunggu giliran lg..

Lea Ismail said...

nampak besar kuarters ya zie

Zie Madini said...

NADIA
-- wahhh. mena sis. Yalah tek... dpt ngedate kta kelak. hehe. dpt mek invite ktk attend birthday party mikail n our raya open house ke rumah next year.

sikda alasan x dpt dtg aaa. kan dekat jak. hehehe


SUEZEN
-- hehe.kannn. sampai suami umur 60 tahun. ada peluang kumpul duit byk² utk beli rumah sendiri. hiksss



INTAN
-- syukur alhamdulillah sis. rezeki weols sefamily. hehe


LEA ISMAIL
-- aok sis. nang besarrr. happy diat. hehehe

Zura Tahir said...

Okey dah tue...dpt hidup sndiri ngan suami n anak2...

nadia said...

boleh zie..in shaa Allah..hehehe..kmk tok dh lmk bc blog ktk..since kmk pjj juak dgn husbnd.smpei la dh diam sm nektok.. :)

Rosmiza Ali said...

In Shaa Allah ada rezeki dapatlabeli rumah sendiri pulak.. Best kan feel nak masuk rumah baru..😊