Menjemput Makcik Di Kuching Sentral



Semalam, lepas balik je kerja... lepas Isyak, terus ke Kuching Sentral weols anak berapa. Zie jd driver... like always. Takpe takpe... Start bulan 10 ni nanti, Zie dah tak perlu lagi dah jadi driver. Sebab husband is around sampai pencen. Yiiihaaa...hihi.

Oh ye, weols ke Kuching Sentral sebab nak ambik indai yak (kira panggil berbahasa bila kau panggil makcik kau dalam bahasa Iban. Hehe. Zie kan half iban :P). Adik kepada emak zie dari Bintulu. Dia nak "berambeh" (err...sorry, tak tahu dlm bahasa semenanjung apa :P) dirumah weols utk jaga nenek Zie.



While waiting... duduk di kerusi urut sat. Nak berurut. Kebetulan plak badan sememangnya tengah berdenyut denyut letih. Sgtttt lah heaven bila duduk berurut di kerusi nih. Hihi. Tak terasa masa cepat berlalu ^_^ Teeeheee...





Alololo....si kecik comel Zie dah keboringan. Zie plak since kaki letih, malas plak bawa dia jalan jalan di shopping mall kat Kuching Sentral tu. Nasib dak kecik ni tak buat hal. Kalau tak... migraine terus aku nanti. Huhuhu





Almost jam 10 malam, Ahamdulillah... indai yak selamat sampai :) Lama tak jumpa dia. Last dia "berambeh" di rumah weols... time tu zie still bertunang lagi. 7 tahun lebih tak berjumpa. rinduuu. Pssttt... ada peluang ler nanti mintak indai yak urutkan bagai Zie nanti...kikiki.

....coz dia pandi urut. Yes! Stay sini lama lama boleh tak? Eh! Hehehe. Apa apa pun, thanks indai yak sebab offer diri nak tolong emak jaga nenek :) 





1 comment:

Nieyl said...

Salam pagi selasa...