Review Nivea Make Up Clear 3in1 Foam : Extra White


Hehehe...lately ni asyik buat product review je Zie ni. Tetiba rajin kooo nak buat product review. Just wanna share keberkesanan product buat readers zie. Mana tahu kot kot berkat entry review zie, dpt settle kan masalah yg berkurun uols hadapi. Hehehe :P



Kali ni zie nak review product Nivea Make-up Clear 3in1 Foam - Extra White. Actually dia ada byk jenis. but Zie sengaja je pilihi exra white tu. Mcm tak bersyukur je dgn kulit yg sudah sedia putih...bhahahaha :D Skrg ni dah nak masuk sebulan dah zie guna cleanser foam ni.

...terpengaruh dgn iklan tv sebenar. Memandangkan zie sememangnya setiap hari pakai make up, so why now give it a try. Benar ke tidak seperti yg di kata. Well, yup... benar uols. Bukan hanya sekadar iklan yg indah khabar dari rupa. Hehehe.

..sebelum zie pakai cleanser foam ni, semestinya zie remove dulu make up zie (tang make up di bhgn mata je), guna Vaseline. Selalunya bila guna other cleanser foam, bila nak cuci... memang still ada sisa make up yg berbaki. Terutama sekali kesan eyeliner. Kesan eyeliner memang sgt degil. kekadang menyampah plak mak noks... hihi.

Tapi bila cuci pakai Nivea Make-up Clear 3in1 Foam - Extra White ni, hilang kooo kesan eyeliner yg super degil tu. So takde ler "kepandaan" mata gara² warna eyeliner luntur. Hihi. Tak perlu dah berkali² cuci make up. Cukup hanya dgn sekali cuci.

...well, this is based on my experience ea. Takde nya pihak Nivea bagi bayaran utk review ni. Don't worry...hehe





3 comments:

eima said...

kite pun pakai tp acne .... mmg besh sejuk je kulit dan black/white head tak de ....kite bli time promo ari tu rm1 je ... mmg rembat byk ....

iffah hussin said...

Bagusnye ada review produk nivea ni... dapat tau info...

Rosmiza Ali said...

Mieza guna rangkaian produk nivea yg 10x whitening plus pore minimiser.. Best gak! So far inilah satu2nya produk yg mieza repeat beli toner dia & pakai sampai habis berkali2.. Produk2 sebelum nitak pernah pakai toner sampai habis.. Last2 buang gitu je.. Pembazironnm betul.. Tp as rangkaian 10x whitening & pore minimiser ni belum pernah membazir.. Semua pakai sampai habis..😁😁😁