Ratu Ayam Penyet Kopitiam




Ahad lepas sebelum balik ke rumah emak Zie (weekend weols ke rumah weols sendiri di Kuarters polis..hehe), so sebelum balik weols singgah makan dulu. Hihi. Singgah makan kat kopitiam rakan FB, Abg Layboat Hj Salleh,  merangkap kaum kerabat keluarga sebelah abang Bol (abg ipar zie.. suami kak midah).

....lama tak makan sini. Kebetulan plak masa sampai kat situ ada cucu dia yg comel. Selalu tgk cucu dia tu dalam gambar yg di post di FB je. Comel gilos cucu dia tu. Geram tgk.




Tengok si pengacau tegar. Dia bukannya nak minum pun. Dia nak mengacau je air weols tu. Mana taknya if kat rumah zie nak jadi tarzan terpekik terlolong tegur si bujang comel zie tu. Haishhh. Stresss. Hehe.




Laksa Sarawak, yg ni zie punya. Zie kan giler Laksa Sarawak :P 




Yg ni plak husband zie punya. Kambing Panggang Penyet. Sedappppppppppp. Nyesal plak zie tak ngorder yg ini gak. Hahaha :D Well uols dak semenanjung... if mai ke Kuching, jgn lupa singgah di Ratu Ayam Penyet Kopitiam di area Matang. 

...lokasi dia tak jauh dari Ayam Champion. Boleh guna google map utk cari ye. Hihi





3 comments:

asha k said...

Lapor nengoknya kak zie.. Nyamm

~♥dieyba_baby♥~ said...

nampak sedap.. klw g sarawak nk jumpa akk dlu.. hihi..

nik ros said...

nampak cam sedap jea Kambing Panggang Penyet.tak pernah lagi makan ni.selalu nik makan ayam penyet jea.