Sampai Sudah Cheque dari Nuffnang



Ingat lagi dengan entry  ini --> Yippie! Tak Lama Lagi Sampai Ler Nuffnang Cek Yang Ke-7 ??? Well... syukur alhamdulillah uols. Yg di tunggu tunggu sudah pun berkunjung tiba. Hehehehe. Nuffnang ni memang tak asing lagi dikalangan bloggers. 

 ...buat yg baru jadi blogger, nuffnang ni adalah an advertising company in where uols just letak je banner nuffnang di dlm blog uols (letak je, tak buat apa² pun...senang kan?) then uols will get paid based on how many unique readers uols.

Kalau byk readers, masyuk ler jawap nya. Kalau sehari main ratus² je unique readers mcm blog zie ni... means, sikit ler dapat. Itu pun syukurannnnn ^_^ 




As for my 7th pay cheque dari nuffnang, zie hanya dapat bayaran RM128.51. Jumlah terkumpul selama setahun. Yes... i repeat, SETAHUN. hahaha. Dulu masa zaman kegemilangan zie as a blogger dulu, setahun dapat 1K plus tau. Well... itu dulu.

...sekarang dah bukan zaman kegemilangan lagi since menyepi selama 3 tahun (kira on and off blogging time tu). Dulu unique readers dalam sehari cecah sampai 2-3 ribu readers. Now... 100-300 readers je sehari. Alahaiii... hahaha.

Takpe. yg penting minat blogging tu ada. But now, zie hnya dapat publish entries je. If nak blogwalking mcm dulu²... memang tak dapat lagi dah. Commitment banyak. Dulu blog 1st priority. Sekarang, blog jadi last priority. Thats why. hihihi.


Apa² pun, happy blogging uols! And thanks ye sudi baca blog yg tak sebarapa ni. Ceaaa...statement cliche. Hahaha






2 comments:

Nadia Rajami said...

wahh... best nyer.. kmk lom pnah dpt gik.. huhu

Syuhada Salleh said...

tahniah kak zie..rezeki..