Throw Back Entry : Birthday Chika, Fawas & Khatijah







Lawa seyyy kotak kek dari Taka bakery ni. Red + Black with polka dot theme youu youu. Ailike! Actually Birthday celebration ni utk 3 org anak buah husband Zie. Weols hanya beli 2 kek je. 1 kek kongsi 2 org memandangkan 2 org perempuan dan satu lagi design utk anak buah husband yg lelaki :)




Dalam perjalanan pulang, zie dok makan ni. Ngidam nak makan cheese cake. Tp yg over makan adalah mikail. Emak dia ni terpaksa sentiasa mengalah. Haishhh. Adat beranak. Hihi




Kek Frozen ni utk Chika dan Khatijah. Dua² ni anak kepada kakak husband, Kak Shidah :)




Kek elmo ni plak, utk Fawas. Anak kepad abang husband, Abg Agus :) Yg elmo ni zie berkenan giler. Zie kan suka elmo dan paling penting, warna merah! sebab tu berkenan. hihi. Weols beli 2D kek je. Tak sempat dah nak ber3D kek bagai. Hihi. Last minit beli kek :P




Kalau buat celebration yg ada BBQ, kompom husband Zie yg jadi chef nya. Hehe. Dia sgt lah rajin part panggang memanggang nih :P




BBQ chickeng wings dan Lamb shoulders. cooked by my husband ^_^




Before start menjamu selera... harus ler kooo buat doa selamat utk mereka bertiga ^_^ Ada tgk budak yg berbaju hijau yg duduk di pangkuan bapak org tu? Kenal idak uols sapa budak tu? hehehe. Yup! Mikail ler tu.

....sibuk je dia tu meletak bontot dia ke pangkuan bapak org. Nasib lerrrr anak Abg agus jenis yg tidak jelas. Haishh...ngade tau mikail tu.



\
Sangat suka mee hoon berlada! Makanan fav zie. Hihi. Tp if sendiri buat, malas. Bila nak makan selalu je request husband utk masakkan. Hahaha




wefie dengan cinta hati jap :P


...with Birthday boy, Fawas
...with birthday girl, Chika

Birthday yg seorg lagi tak sempat Zie nk bergambar bagai. Tido dah dia. Hihi. Still baby lagi actually. Birthday dia yg pertama. Khatijah nama dia.


Budak yg super excited! Main tak ingat dunia lagi dia. Habis basah baju dia berpeluh bagai kena siram dgn air. 2x tukar baju. Haishhhhh.... bermain bagi je kat Mikail. Number 1. Mesra alam mikail ni. Campak je kau dia kat kelompok budak²... tak sampai pun 5 minit, dah bergeng koooo dia :P

...bagus², tak perlu zie risau dia bergaul nnti bila dah start sekolah. Sebab dia jenis yg mudah bergaul.



On the way balik....hahaha, pengsan kawan! hihihihi. Tidur disepanjang perjalanan koooo dia. Keletihan yg teramat ler tu. Mana tak nye, main sampai tak hengat dunia. Of coz ler keletihan. Hihi. Mikail²... **sambil geleng² kepala**




4 comments:

mairah mairah said...

kacak kek elmo ya..he.

mairah mairah said...

kacak kek elmo ya..he.

Syira Lokman said...

SEDAPNYAAA SEMUA MAKANAN !

~♥dieyba_baby♥~ said...

nampak sedap sangat, terliur da nii