Ganti Sim Kad dan Smartphone Sementara




Ingat lagi hari tu zie ada publish entry tentang Smartphone Rosak :( Sudah Jatuh, Ditampa Tangga... (klik utk baca lagi), kan zie terlampau "bijak" sampai stuck kooo sim kad aku dalam tab mikail. sebab malas nak hantar kedai handphone utk buka (coz buka tab lenovo sgt lah leceh. perlu pakai micro screw driver bagai)....

....cara yg paling cepat. Pergi ke Digi centre and request for sim card replacement. Tak sampai 10 minit, tadaaaa....siap sudah sim card replacement saya. Hihi. Alasan... kata handphone hilang, hehehe. 






Memandangkan smartphone zie still under repair masa tu (latest update: smartphone x dpt repair. motherboard rosak), Ngiik Choo (colleague Zie) baik hati kooo dia, offer zie pakai smartphone spare dia. Amoi tu byk nah handphone. sampai 3 bijik...alahaiii. hehe

....but bagus gak. Dapat kite pinjam time darura camni. Hihi. Sehari semalam je zie pinjam. Lepas tu Zie pakai smartphone husband je




Nasib gak sebelum samsung Note 2 zie "jatuh sakit"... husband zie sememangnya dah pun beli iphone 5 baru. Dapat gak zie pakai Samsung Ace dia ni buat sementara waktu. Berbalik pada Samsung Note 2 zie tu... dak kedai handphone kata motherboard rosak. 

...but colleague zie, Iskandar, nasihatkan zie hantar repair kat other place dulu sebelum beli smartphone baru. Sebab kadang² dak kedai handphone ni malas nak check betul². Main suka hati je kata motherboard rosak. So dia recommended kedai handphone kawan dia.

...sebab pekerja kedai tu memang akan periksa betul². Akan hantar weekend ni nanti. Hopefully dapay repair. Tak perlu zie beli smartphone baru. But if memang betul motherboard rosak... nak tak nak kena gak beli baru.

Kali ni akan beli iPhone. Stop dah guna Samsung. nak try iPhone je. Ramai yg komen positif tentang iPhone. Tak mudah nak kena virus, tak lagging etc... iPhone 6 Plus menjadi idaman. Hihi. Tengok lah camne nanti





2 comments:

Nieyl said...

betul tu...
if rosak ke apa..kena pergi 2 3 kedai..
tulah,nieyl still pakai samsung lg...
maybe one day nanti nak pakai iphone jugak la kot ..hihi

ztie said...

iphone the best! suka hahaha tp sik mampu gk nak ip6 .. berangan lok. nunggu kumpul gk sampey klua ip7 kali hahaha... kamera nya kacak kan