Hadiah Kedua Sempena Ulang Tahun Perkahwinan Yang Ke-4




Happy nyaaaaaa tanpa di duga duga, dapat hadiah yg kedua sempang ulang tahun perkahwinan weols yg ke-4. Kan sebelum ni Zie ada dok ngiyau yg Samsung Note 2 zie dah rosak.


Entries berkait :-
(click links utk baca)


 Motherboard totally rosak. If nak repair, RM400 anggaran kasar utk repair..for sure lah zie tak nak repair. Better beli baru je sebab kalau pun dibaiki, belum tentu takde masalah lain yg akan menyusul. So better beli baru. 

Mulanya niat nak beli sendiri iPhone 6 Plus je. Ingat nak pakai Digi Smartplan so that harga phone akan murah sikit berbanding di kedai. Tapi tu la... kena ikat kontrak paling lama pun 24months. Since husband tak nak zie "berhutang"..




Dia offer dia belikan utk zie. Budget yg zie ada utk beli, better simpan je dia kata. Well, apa lagi kooooo akuuuuu uols. Rezeki weh. Hahaha. Laju aje keluar dari Digi store... bhahahaha.  Awalnya nak beli iPhone 6 Plus je...

...alih alih husband belikan iPhone 6s Plus. Wahhhh... bestttt. Freebie dia tempered glass screen protector dan Power bank je. 4 years warranty.




Di dia power bank free tu. Mahal gak benda alih ni ek. Meaning ada 2 powerbank dah Zie...hehe. 1 pineng power bank. dan 1 lagi yg ini. Best :)







Tadaaa... my new toy to play with every day. Hehe. Zie pilih warna Space Grey. 6s Plus ada 3 pilihan warna. Pink, in where zie rasa cam girly sgt. So not me...so tak nak. Gold plak, ramai yg pakai gold. More over cepat nampak kotor

,....so space grey it is ^_^ My 1st iPhone smartphone. Thank you dear husband. Appreciate it so much. Love u to moon and back ^_^






10 comments:

Ayu Jafri said...

Wahhhh...bestnya hadiah... nanti zie buat review pasal phone ni ye.. akak mmg dh lama nak beli iphone ..tp tu la.. ramai kata iphone ni kedekut...semua benda nak kena beli kat playstore tu...hihihih... risau gak...

ComelComot said...

bestnyaaaaaa

Zie Madini said...

KAK AYU
-- hehe. tu la kak. Actually ada gak yg jenis free kak. So far yg zie download yg selalu zie pakai tu...takde plak dorg mintak bayaran :)

aah nnti zie buat review ea.

Zie Madini said...

COMEL COMOT
-- hehe...tu la. happy je dapat :)

azizah green line said...

alhamdulillah tahniah kak! bestnya dapatt!

iffah hussin said...

Wahhh...

bestnye.... dapat Iphone

ztie said...

tahan aieh.. hahaha kmk suka. welcome to the club. kmk pun ip4s msh bertahan smpy kinek. best nya husband ktk... ingt tek nak meli 6plus jak sekali nangga upgrade gk.. ur so lucky! hehe.. tahniah for the new phone. sama jak kedak android. byk jak apps free koh. no need to pay unless u want too... hehe

Zie Madini said...

AZIZAH GREEN
-- hehe. rezeki :D

IFFAH
--tu ler pasal

ZTIE
-- haaa kan babe. Byk jak free apps kan. unless ktk mok yg berbayar. in where kmk download apps free semua. even games pun mek download yg free jak. hihi

Pssttt...nasib wedding anniversary lom lamak berlalu. terus duit dikpun dpt save. haha :P Syukur yunk

Lea Ismail said...

bestnya dapat tipon baru

dilazfamily said...

Best yer dapat IPhone tu. Teringin gak nak beli n pakai tapi masih belum mampu��