Hadiah Ulang Tahun Ke-4 Perkahwinan Buat Suami






Untuk ulang tahu perkahwinan weols yg ke-4, tahun ni Zie hadiahkan husband motorsikal ni. Yamaha 125 ZR シ Down payment bayar besar sikit so that monthly instalment below RM150 per month. Hehehe. Zie ambil instalment utk setahun je... masuk tahun 2017, bila bonus tahunan masuk.

...akan settle habis balance still ada. Zie jenis tak suka berhutang. Susah nanti nak buat budget. So dear husband, selamat menunggang  motorsikal baru. Jgn merempit ye, u merempit... i pi jual balik dengan tauke kedai tu... hahaha :D





Kesian skuter lama husband. Terpaksa trade in utk tambah down payment Yamaha 125 ZR tu. Lama kooo dia berjasa dengan husband di Sri Aman. Sedih plak tengok dia tersadai di kedai motor menunggu owner baru adopt dia. Huhuhu...

.... reason husband nak beli baru is because, 1st... skuter dia slow sangat. Sebab time working days... husband ke tempat kerja guna motorsikal. Laju katanya...tak stuck dalam kesesakkan lalu lintas. Bila hujan baru dia pakai keta dia.

2nd reason plak... skuter ni asyik² meragam je. asyik² mogok. Asyik² mintak duit... huhu. Mana tahan kan シ Apa² pun, terima kasih skuter di atas jasa mu selama ini ^_^ Semoga kau dapat owner baru シ





3 comments:

iffah hussin said...

wahhh swett nye... suami sy pon suka motor nih

Siti Badariah Baharin said...

syoknya dapat belikan suami motor baru..

suezen said...

bestnyer mcm tu zie.....happy anniversary...moga kekal ke jannah...aminnn