Smartphone Rosak :( Sudah Jatuh, Ditampa Tangga...



Uwaaaaa... ibarat "nyawa ke-2" kooo smartphone ni. Sangatlah tak best bila smartphone buat hal. Semalam tengah syok² kooo aku baca komik Dragon Ball di Manga Rock Apps... tetiba terus handphone padam and ke opening menu (ala...yg greeting dari samsung tu). Ingatkan bateri flat... rupanya uwaaaaaa software problem agaknya.

....agaknya terkena virus. Nyampah nah. walhal ada antivirus apa dalam smartphone org tu. Benci. So tadi pagi... ingat nak temporary guna Tab Lenovo Mikail sementara smartphone di hantar ke "hospital". Alih alih..... **sigh**





Satu hal plak kena. Sim card aku plak koooooooo stuck di dalam gara² dok cucuk masukkan dalam² (sebab tabs tu memerlukan simcard yg gedebak besa. Zie punya kategori kecil). Sudahnya terus kena telan ke dalam. Benci nyaaaaaaaaaa.

...Thats why tajuk entry ni ada peribahasa "Sudah jatuh di timpa tangga"...huhu. Plak tu nak buka tab lenovo tu memerlukan screwdrive yg super micro. Kena hantar ke kedai handphone baru dapat buka. Malas nak 2, 3 kali ke kedai handphone..

...decided lunch break nanti ke Digi Centre je lah. Eksen gtaw handphone hilang and request for replacement simcard...hehe. bijak tak aku? :P









2 comments:

A'ishah K. said...

bijok bijok. sebelum baca post ni tadi, ingatkan kak zie nak dpt phone baru lol

husna zahidi said...

hehehe pandai ea kak zie..:p