Nenek Masuk Hospital :(



Sorry uols, semalam tak update blog. Kebizian Zie dgn nenek dan kerja. Siapa yg ada follow zie di FB, sure dah tahu yg nenek Zie admitted hospital pada hari jumaat lepas. Balik je Zie dari overtime, emak gtaw keadaan nenek semakin memburuk.

...semakin lemah n sepanjang hari di tak boleh bangun. Hanya terlantar baring je. Mana taknya uols, dah berminggu dia tak makan sgt. Minum air pun tak brapa nak sgt. Tu yg sebabkan bdn dia totally lemah..

Call ambulans, tak sampai 15 minit... sampai ambulans.



Kebetulan plak malam tu husband on night shift, terpaksa ler zie yg bawa kereta n follow ambulans and bawa Mikail sekali. Sebab takde sapa di rumah nanti if husband dah turun kerja. 1st time follow ambulans. Perghhh...laju ow.

...zie plak yg cuak. Sebab takut org tak nampak zie follow belakang walaupun dah bagi double signal. Huhu. Sudahnya zie tak follow.... huhu




Kesian nenek. Gara gara nenek takde selera makan selama 2 minggu, kurang minum air... satu lagi penyakit lain yg nenek kena. Nenek disahkan kena sakit buah pinggang :( Kesian nenek...pilu hati tengok. 2 penyakit dia hidap dalam masa yg sama dah :(

...semoga nenek cepat sembuh. Itu je yg weols semua harapkan... Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.





5 comments:

eima said...

semoga cepat sembuh dan kuat nenek

Zie Madini said...

EIMA
-- thank u sis :)

~♥dieyba_baby♥~ said...

diba doa kan nenek akk cpr sembuh, amin..

syamimihaziqah said...

Semoga cepat sembuh nenek!

surizan abdghani said...

Semoga nenek akak sembuh.mak sy pun kena buah pinggang,diabetes,high blood,jantung.habis bengkak 1 badan.muka2 skali bengkak.niw sy bg mak minyak zaitun olive 30x bran olive house.alhamdulillah mak makin sihat.selain tu mcm2 usaha jugak kami buat.antara punca buah pibggang rosak ni 1:faktor pemakanan ( bnyk makan ajinomoto,kiub2,perencah segera,makanan segera,air bergas,caffeine dll).2 faktor ubat-ubatan ubt2 yg doc bg tu juga antara puncanya.buah pinggang kita terpaksa bekerja keras nk process medicine.cuba kurangkn garam (potassium),sukat air.mcm mak sy hanya boleh minum 500ml je sehari.yup.kesian tp apa boleh buat? Semata2 nk mak sihat.sejak mak sakit kami mmg jaga makan.dh xde guna ajinomoto,kiub2,sefala perencah segera,instant food,air2 manis bergas, dn x amik lgsung ubt2 drugs ni.stop trus.kami mula back to basic.mula dgn quranic food.habbatussauda,minyak zaitun,cuka teen,kurma,buah teen,jus delima asli (bukan gulsan).kak,cuba bg nenek makan buah teen.buah teen ni berkhasiat menyejukkn buah pinggang.ada testimony mkn buah teen stiap hari beransur pulih dr sakit buah pinggang.maaf kak,pnjang lebar plak comment