Hari Mesra Tadika Tahfiz



Sabtu lepas adalah Hari Mesra tadika Mikail. In where parent perlu hadiri gak. Mula-mula ingat nak pergi sekali dgn husband, alih alih husband outstation for a month ler pulak. Menjawap lerrr zie sorg je yg bawa Mikail pergi Hari Mesra tadika dia. Huhu

..takpe, aku kan supermom  :D Hehe. Excited kooo zie uols. Pertama kali pengalaman... hiksss





Aktivit mewarna ni. Mikail di ajar mewarna ikan tu. Suka hati dia taram je warna tu. Hahaha.




Yg ni plak, buat origami. Lupa plak zie nk snap result origami yg mikail buat. Hehehe. Dia buat Payung.




Yg ni aktiviti buat roti sapu. Yg ni Mikail excited. Sebab dia tak sabar nak makan. Hahaha. Lepas selesai je dia buat, ustazah terlupa nak bagi dia... dia yg pergi minta kat ustazah lepas tu ucap "Thank you".. hehe.. good boy :)




Ni aktiviti tulis nama sendiri. End up Zie ler yg tolong dia tuli nama dia ^_^ Mana nak dia pandai... betul tak. hehehe. Lupa gak nak snap result. huhu Actually ada 6 aktiviti. Setiap aktiviti memerlukan stamping dari cikgu dorg. 

Once semua stamps dah dapat... masa utk ambil hadiah ^_^





Inilah hadiah yg Mikail dapat. Buku koo diat dpt. But Zie tak kasi dia main dulu... kang koyak plak. Tunggu dia dah pandai camne nak baca, mewarna dan melekat... baru Zie bagi :) 

Apa apa pun, hari ni (isnin 4.1.16) adalah hari pertama Mikail ke tadika. Next entry akan story ea ^_^






4 comments:

ztie said...

aaa.. kiut jak dirik nya dalam gambar ya lok. sik berasa dah ow. besar dah nya dah sekolah segala. semoga menjadi anak2 yang soleh Mikail

husna zahidi said...

comel je mikhail.. hehehe.. selamat bersekolah mikhail..:D

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

Cutenya mikail .. bijak ank ktk yunk .. sporting ikut ckp cikgu ..yg best mdh thank u .. cerdit nya ..muahhhh

uchi kay-f Ahmad said...

cptnye masa berlalu....