Holiday with Aja - Part 2 (Day 1) : Pak Amit Cafe 3 dan Pandora




Pagi pagi lagi sebelum weols gerak jalan jalan di Kuching, isi tenaga dulu. Bawa dorg makan Laksa Sarawak dan Mee Kolok di Pak Amit Cafe 3. Nie adalah branch ke-3 Pak Amit Cafe located di new shophouses di bulatan Matang.

..tempat favorite zie when its come to Laksa Sarawak ni. Kuah dia sangat umppph! Terbaik. Pak Amit ni bapak kepada ex-collegue husband time di Sri Aman. What a small world kan. hehe




Aja try Laksa Sarawak dan Mee Kolok serentak...hehe. Boleh tahan gak appetite Aja ni taw. Kagum. Kalah aku...hehe. Tapi ye la kan... kalau datang kat negeri orang but tak merasa makanan dorg.... rugi weh. 

....harus simpan byk ruang perut utk merasa semua... kalau boleh lah. Hehe




Once dah kenyang perut melaksa dan menkolok, plan nak pergi ke Bako National Park. Tapi tempat tu still tutup for renovation ler plak...huhu. Then nak gi Semengoh Wild Life.... pun tak jadi sebab hari hujan. Huhu

...payah koo nak jalan jalan bila cuaca kat Kuching ni asyik hujan je. Some place flooded taw. So end up... weols ke Viva City je. Hehe






Bila Aja terserempak dgn butik Pandora... apa lagi, merembat pandora lock ler dia koo uols. Siap apply for membership terus. hihi. Fenomena kan Pandora ni. Nasib lerrr Zie tak terjebak dengan Pandora.

...kalau tak... nangis kooo ngeluar duit utk kumpul charms. Hahaha




Aja sibuk shopping Pandora... aku plak sibuk selfie depan human size mirror. Hahaha.





Tarik Aja sama sama selfie depan mirror sementara sales boy prepare kan Pandora yg Aja rembat.




Tadaaa! Aja with her Pandora shopping bag. Hihi. RM130 kalau tak silap harga lock yg dia beli tu. Pergghhhhhhh....!!! Nasib baik mak tak terjebak ko noks...hahaha.





Melegakan tekak dan merehatkan kaki sekejap. Lenguh kaki tawaf Viva City ni taw. Viva City ni ibarat Pavilion di KL nun haaa. Besau nah. Kalau Zie sorg sorg jalan kat sini, kompom sesat belah mana aku park keta...hahaha

....sedangkan di UTC lagi Zie kesesatkan. Menggelupur cari keta. Inikan plak di tempat besar mcm Viva City ni...huhu. Oh ye... entry Holiday With Aja bersambung esok ye... Adios amigo :*





2 comments:

edda(",) said...

viva city best. lepak dalam kaison macam lepak dalam EKEA. hihi.. tp tak berani nak pergi sana dah since banggunan tu retak kat area parking n konkrit jatuh kat starbuck tu.. ='( waaaa~

miss eimanhikmah said...

rindu kuching...viva ni msti tempat baru...lama tak pergi sana dah...