Tips Penjagaan Bag/Dompet Berwarna Cerah




Tips ni sesuai utk bag/dompet yg jenis materialnya keras ea, uols. But uols pun boleh gak lah try kat yg material lembut...mana tahu kot kot dpt gak. Hehe. Selalunya org akan selalu ngelak utk beli dompet/bag yg warna cerah mcm warna putih spt wallet Zie ni.

...alasan dorg, takut kotor. Lawa memang lawa warna putih camni. But yup... memang cepat kotor. Mcm mana nak menangani masalah ni??? 1st tips.. uols kena RAJIN. haha. If malas, pakai je lah yg kotor...nak buat camni kan... malas.



2nd Tips... haaaa ni baru cara utk tangani. Uols guna pemadam. Zie rekemenkan guna pemadam jenis Faber Castell ni la ea. Why? Guna dan alami sendiri, baru tahu best ke tak guna pemadam Fader-Castell ni. hihi.





...haaa tgk photo tu, gi jenis gosok pemadam tu kat kesan² comot kat bag uols. Asal tengok ada je kekotoran degil... pi gosok terus. Kembali putih bersih suci murni koooo bag kau yg berwarna putih or cerah tu. seriously ni...hehe

Like i said tadi... kena RAJIN. if tak rajin, then go for dark color, alright? ^_^





2 comments:

IQ = Iez Qis said...

rasanya IQ dulu pernah guna cara ni..tapi yerla...mmg go for dark kaler la bila da malas...wiwiwiwiwi

miss eimanhikmah said...

hehehe sy pun guna pemadam tp dh lama dh tak guna dompet puith...