Fake Facebook Account Semakin Menjadi-jadi




Semalam, selepas buat polis report... Zie dan kawan Zie terus ke SKMM untuk membuat laporan tentang fake facebook akaun yg telah menggunakan gmbar Zie yg di ambil dari blog ni utk tujuan jahat. Which is menipu orang.

...tak paham Zie kenapa ada manusia yg suka makan duit haram. 



Sekarang Zie tengah tunggu further action dari pihak facebook utk take down fake FB account tu. And as for me, i try to look at the bright side of this case. Ambil pengajaran from it and make sure it will never repeat again.

...Utk owner fake FB tu, insaf lah. Terlepas di dunia, di akhirat tak akan terlepas. Berdosa dgn Allah swt, still lagi Allah swt ampunkan. Tapi buat salah dengan sesama manusia, selagi org yang kau aniayai tu tak maafkan kau... selagi itulah kau akan memikul dosa menganiayai org tu di bahu kau.

Jnji Allah swt itu pasti. Setiap manusia akan merasai mati. Aku tak akan maafkan kau selagi kau tak delete fake akaun kau tu dan stop using my photo for your own benefits.




P/S:
Thumbs up utk kakitangan SKMM
dan anggota polis yg bertugas di Balai
Polis Sungai Maong, Kuching. Layanan
dorg semasa Zie buat report sangat mesra
dan being soooo helpful. Thank you all
of u. Semoga Allah swt memberkati kalian.





4 comments:

MG schmidt said...

Bgus report polis awal..nnti tiba2 ada saman juta2 atas nama kita disebabakan fake acc tu..naya je
So report ni as backup la

Nurul Nadila said...

good action zie..btw, camne zie dapat detect fake acc ni?

iffah hussin said...

Naseb Zie dah buat laporan polis !

Ismi Maizura said...

tkotnye skrg..tllu byk fake! sabo zie..