Nakal Sangat.. Nih Makanan Dia



Inilah dia akibat tak nak dengar cakap mama. Mama cakap jangan berlari²... nanti jatuh. Tak nak dengar. So... inilah makanan dia. Tebik gigi (errr...dapat BM tak tahu plak panggil apa kalau gigi jadi gitu. if dlm bahasa sarawak, weols panggil tebik gigi... hehe) 

....panik zie kena Mikail ni tau. Nasib tak penyek hidung dia. Nasib gusi dia pun tak apa². Cuma gigi dia je yg tebik. huhu.





Bak kata orang Sarawak, "Dah ada oleh, baruk renah." ... maksud, dah terkena baru reti duduk diam. Haaa gitu. Hehehehe. Mula² nak nangis kooo dia. Terus zie dgn muka strict and marah elok² say, "Jangan nangis! Jangan Nangis. Senyap. sakit sendiri yang cari."

...terus dia just tahannnnn je tangisan dia. Hahaha...thats my boy! But bila org lain nak tgk gigi dia, marah dia tak nak. Hehe. Lepas geram kat orang lain koo dia :P Even Zie sendiri nak tgk pun dia tak bagi. Merajuk ler tu.





Bila rajuk dia dah cool down. Nak plak dia tunjuk gigi dia. Tuh.... tanda kenakalan dia yg tak nak dgr cakap mama. Terus kurang kecomelan dia if dia senyum or bercakap. Hahahahaha.




3 comments:

ztie said...

gigi depan ya ka zie? hahaha ok high 5 mikail. sama kita 2 tebik gigi depan. sampey kinek msh nampak tebik. hahaha. sikpa.. sweet nampak nya kelak (yerr.. ayat mujok dikpun dolok). kmk dolok tebik kotan terjun dlm swimming pool masok sedalam2 nya asak ati melantak dasar pool. lalu tebik haha

MG schmidt said...

sumbing doh gg dia ..siaaan :)

Zie Madini said...

ZTIE
-- hahaha. aok Ztie, gigi depannya. Nasib bait tok gigi susu nya. bukan gigi kekal nya. Hehehe.

yerrr...mujuk ati dikpun ah. hehehe. Cute.

MG SCHMIDT
-- ooo sumbing ea panggil gigi gtue. hehehe. noted :D