Sarawak Election 2016




Hari Sabtu lepas, spt semua sedia maklum adalah hari mengundi bagi negeri Sarawak. Jujur Zie katakan, mula mula memang tak nak pergi mengundi sebab kecewa sgt dengan kepimpinan seorang hamba Allah swt ni. Plus zie bukan pembakang supporter either...

...memang ingat malas nak mengundi and ikut je siapa2 yg menang. Tapi tu lah, atas dasar tanggungjawap sebagai rakyat Sarawak... tak boleh nak malas malas and emosi je lebih kan. Kecewa ke tak kecewa ke...tetap pergi gak. Hihi




So, here i am. Di tempat mengundi. Nasib Mikail time Zie nak pergi dah tido. Kalau tak jenuh aku nak mengawal budak kecik sorg tu lari sana sini...hehe. 

.. Check nama, ambil nombor... and that's it. 50% done... hehe





Di saluran 3 kali ni :) Pssttt....best je rasa jari ada berinai. Terasa cam diri penuh dgn tanggungjawap...cewahhh. Statement tak leh blah weh. Hahaha. Siapa Zie undi? Well, undi adalah rahsia ^_^

...yg penting, i follow my heart nak pangkah parti mana, Kepimpinan siapa yg tulus. Menang kalah, adat bertanding. Apa yg pasti...

BN menang besar di Sarawak. Tahniah buat BN :) 




1 comment:

Umie Adli said...

jumpa juak election kali tok. kebetulan time cuti org ngundi