Baju Raya Tahun 2016



Setiap tahun tahun yg lepas. Setiap kali raya, kompom zie akan beli baju raya zie secara online. Sebab malas nah nak pi masuk kedai keluar kedai cari baju yg "bersinar² di mata" bila dipandang tergantung. Hahaha. Online shopping, kau just duduk je. Then click situ, click sini...done. 

...pastu tunggu je la shipment sampai at your door step. Addict seyyy dgn online shopping. Haha. Jom tengok apa yg zie rembat utk raya tahun ni. simple² je baju raya orang koooo noks.


::
::
::
::
::


Baju Raya pertama zie --> Zolace Classic Dress Muslimah. Di online store zie ada jual, under Pre-Order category (klik utk view) ^_^  Sangatttttt lah cantik kooo uols. Selalunya org akan letak lace di depan kan. Dorg letak di belakang. Sgt best taw. why? Coz zie kan pakai tudung menutupi dada. Panjang tudung zie sampai paras pinggang.

...so if ada corak² or batu² kat bahagian dada, tak wasted je. Hihi. Kan bergeliga otak dorg letak design di belakang. Baru tak wasted. Hihi.Tp tudung zie belah belakang tak ler gak sependek model pakai tu. still gak pjg di belakng. But at least can see the lace maa...lalala :P





Yang ni plak tema kedua untuk raya tahun ni lah. warna Grey. First tema warna Maroon ^_- Utk tema Grey... Zie hanya beli baju je. Kain, pakai je lah Zalia Sequin Mermaid Skirt (klik to view), tahun lepas nyer. Haha. Takyah nak membazir. Still elok lagi tu. 

...utk baju Zie beli Kimono Wrap ni je. Bersebab taw zie beli Kimono Wrap ni. Kan zie ni jenis yg tak akan beli baju raya yg berjenis terbatas kau nak pakai. Maksud... kau hanya akan dpt pakai masa raya, kenduri dan majlis² formal je. 

Oh sangatlah tak akan beli if hanya dpt dipakai time formal je. Zie lebih suka beli baju raya in where after raya, kau still dapat pakai utk pergi kerja, bersiar² dan sebagainya. Tu baru tak rugi beli ratus². Berbaloi. Takde lah almari yg dok pakai. hehehe

Setuju tak? Utk kimono wrap tu, tu...kau tgk. Dapat di pakai dgn jeans gak kan. Haaa baju raya kau dapat tak? Eh...over! Hahaha. Kidding :P Oh ye, inilah pertama kalinya zie beli dari seller di Instagram. Mula² risau gak takut kena tipu ke apa. kan byk je kes penipuan di Insta or Fb kan.


Syukur....pertama kali beli dari Instagram, jumpa dgn seller yg jujur ikhlas berniaga. Plus sgttt sgtttt friendly. Cepat plak tu reply. Hehe. Highly recomended utk uols nyopping online di --> Anzelscarf_bella Instagram (klik to view) ye.

Cepat reply, cepat pos barang. Thumbs up babe!



Apa²... menu berbuka puasa nanti, Black Pepper Lamb Chop. Hihi. Kite tau yg masak ni. Pandai tak kite? Cewahhh...hehehe. Menu western kegemaran weols laki bini. hiksss. Nak resepi? Nanti lah share resepi ye. still malas menaip. hahaha.

But if utk Blackpepper Mushroom resepi, ada je ni dah buat. Boleh klik link ini ye --> Resepi Lamb Shoulder with Black Pepper Mushroom Gravy ^_^ Selamat mencuba.





3 comments:

orked violet @ SYA said...

sya pon suke zolace sbb die notify progress shipment tu.

sya beli 1 baju raye kat zolace utk raye ke3. puas hati ah :)

Shahida Dzulkafli said...

Cantik baju merah zie tu...

Zie Madini said...

ORKED VOILET
-- Kannn sis. sangat senang kan part notify dorg tu. plus dorg nyer customer service sooo friendly. dan material baju dorg.... extremely puas hati kannn. worth it


SHAHIDA
-- hehe. tq awak :D