Hampir Sebulan Dia Mengiyau Kereta Robot



Hehehe... setelah hampir sebulan dia dok ngiyau² hendak di belikan kereta robot, actually dia nak tu original kereta robot Transformer Optimus Prime yg harga dia...mak oiiii. Parkinson aku. Hampir RM300.... kuasa aku nak melayan. So setiap hari lerrr dia dok ngiyau ngiyau.

...letih dok dgr di ngiyau. Beli je lah. But semestinya bukan yg bapak giler mahal tu. Kau ingat emak kau ni datuk?... krikkk krikkk




Hahahaha...muka dia a little bit macam tak puas hati. Sebab kelihatan lain dan jauh lagi kecik dari kereta robot yg dia idam²kan. Mikail...kuasa mama nak layan, okay. Beli kau yg murah je nak oiiiii. Nasib time tu dia takde drama. 

....macam redha je dia terima. 


Ni dia ngiyau suruh bukak terus. Hihi. Janji kau tak drama hempas diri ke lantai, mama dah cukup syukur nak. Buka sekarang pun sekarang. Janji kau tak ngiyau yg Transformer original tu. Kuasa mak noks, KUASA! Hahaha





Ni haaa...belikan dia kereta robot Tobot je. Hahahaha. Ambil Tobot Y. Kereta robot gak tu kan...hehe. Mikail, if kau dah besar nanti, dah kerja.... mama akan paksa kau baca blog kau sendiri (Mikail's Journey - klik utk lihat), so that kau tahu camne perangai kau masa kecik dan mama papa selalu beralah utk kebahagian kau, nak.

....tp kan anak mama, kena tahu... sometimes mama papa tak turutkan sebab : 1st, tak mampu. 2nd, tak nak kau terbiasa dan manja. Bila tiba masanya kau dah paham, mama papa definitely tak akan turutkan dan akan teach kau utk beli sendiri benda yg kau nak. In where u have to work for it....

 so that kau akan paham erti susah mencari duit....soon, bila dia sudah mengerti... Zie akan didik pelan² didik dia. Buat masa skrg, umur ni memang tahap ya ampunnnnn kooo uols. A dia kata, A gak. Kalau tak... heran manusia lalu lalang tengok dia bergolek atas lantai.... alahaiiii. 

....lain orang, lain ragam anaknya ye. If anak uols tak macam mikail ni, bersyukurlah sgt² je dpt yg tak memberontak. Mcm weols, dah nasib badan...haha. But we love him will all our heart ♥




3 comments:

ArELeEz said...

buleh geng dgn my nephew. peminat tobot! masalahnye, dia nak pau i bkn 1 ketol tp, 100 ketol. isk3..

Zie Madini said...

ARELEEZ
--- hahaha. budak lelaki minat dorg memang semua hampir sama je. boboy ler katakan, kannn. hihi

edda(",) said...

Good Job.. murah tapi berbaloi . . suami edda salah sorang pencinta transformers . . tapi sekarang nie, semua dah masuk kotak . dia dah sibuk nak collect lego plak. hahahaha..