iPhone 6s Buat Suami



On week days minggu lepas, weols laki bini berdating di Switch. Nak tengok iPhone 6s buat husband Zie. Beli terus di Switch better sikit and more secured...hehe. Lagi pun malas plak nak terikat dgn contract if kau beli iPhone under digi plan or apa apa plan lah.

...tak suka terikat. Better kumpul duit byk byk... baru beli. :D




Ajak husban ikut team Zie. Pakai iPhone 6s Plus, but husband tak nak plak. Dia kata besar sangat. Tak sesuai lelaki pakai. Sebab besar. Di hanya nak yg kecik je. Zie suruh dia ambik iPhone SE...since tu yg paling latest kan.

...pun dia tak nak. Still stick ke iPhone 6s gak. Ye la ye la... 6s pun 6s lah. Dia yg nak pakai kan. Zie hanya belikan je.. hehe





Sementera tunggu Sales person pergi check stock, selfie kejap. Hihihi




But sadly, Space Grey utk 64G hanya tingga warna Pink je. Kau giler lelaki pakai phone warna pink.... oh nooo nooo.. Hehe. Then this sales person terus ler gtaw, yg Jumaat lepas (kebetulan hari kemerdekaan sarawak), dorg but promotion kat Ground Floor, The Spring. Dan akan restock iPhone tu

....fuhh. nasib gak lerrr benda alah tu tadi out of stock. Kalau tak... rugiiii rugiii. Hihi




Jumaat datang lagi weols bertandang di Switch. But kali ni di Ground Floor coz kan dorg buat promotion sana. Walaupun Harga still sama, but at least ada free gift. Tu yg bikin syok...hehe. Unlike iPhone zie dan iPad Mikail.... langsung takde free gift. Tempered glass screen protector dan casing, semua beli.

...berapi gak bila tgk total amount dalam resit. But kali ni best, husband dapat Free Tempered Glass Screen Protector, Free Urban T-Shirt dan Free Cleaning Set. Ok ler tu kan. Daripada nan hado.





Done Zie bayar, suruh husband sendiri gi set up apa apa yg patut utk iPhone baru dia tu. iPhone 5s dia yg lama, dia jual dgn kawan dia. Tukar tambah. Kawan dia bayar RM + Samsung Note 1. Kaya laki aku dgn handphone kalau macam tu. Hahaha

...zie kata, Note 1 tu, dia sendiri je lah yg pakai. Then Samsung dia yg satu lagi utk number Celcom dia, yg tu let go. 





Ni lah di Free gifts dari Switch tu. Tempered Glass Screen Protector dan siap pasangan terus di iPhone husband. Urban T-Shirt tu lawa weh. Simple but smart. Ailike! Enjoy your new phone, Sayang. I hope u like it :*

....It's nothing much, but i do hope u like it , Syg ^_^






3 comments:

C i k R e n e x said...

Wahhh.bestnya dpt iphone. Kak nk jugak iphone. Hehehe

Puteri Panda said...

Saya pun beli di Switch. Husband yg belikan masa iPhone 6s released. Hihi. Beli di Switch (Authorised Apple) ni selamat dan dijamin original. Saya pun tak suka terikat dgn mana2 kontrak ke apa (tak pernah pun). Kontrak ni memang la boleh bayar ansuran tapi bila kira semula mahal dari harga asal. Bagus kumpul duit dan beli. Senang fikiran.

Zie Madini said...

CIK RENEX
-- hehehehehehe.

PUTERI PANDA
-- kan dik. if kira² terikat dgn contract digi or celcom, mahal tu jadinya phone tu. so best kumpul duit tiap bulan, cukup... then baru beli cash je. takde nak berhutang², kan. hehe

sama lah kita. hi five yuk. hihi