Shopee Oh Shopee... Ketagih Sudah


Dulu ketagih dengan Zalora. Since sekarang ada kurenggg sikit nyopping di Zalora coz barang barang kat situ mcm dah semakin naik harga je. Plus voucher code dia pun sekarang minimum order untuk guna voucher code pun dah semakin tggi.

Contoh : "This coupon code only valid for purchase above RM150"

Haaa..ala ala gitu lah. Bermakna kau kena spend RM150 above, baru dpt pakai. Memang tak lah zie nk nyopping. Unless utk raya. Hihi. Berbalik pada Shopee ni...kat sini best. Konsep dia similiar dgn lelong. Cuma takde bidding period je lah.

Kira pelbagai brg yg sama di jual but lain lain harga. Because seller lain lain maaa. If kau bijak, kau cari ler harga yg offer murah.






Kali ni zie rembat Pineng 2in1 Charging Cable ni. Yang ni, Zie beli bagi husband. Niat hati nak aje ambil yg ni utk diri sendiri. Sebab merah maaa...hehe. Tp apa kan daya,cable putih tu hadiah hari jadi in advance. mana leh tukar tukar kan. 

...kecik hati colleague yg memberi nanti. Hehe. By the way, cable ni kan... kalau kau beli di Boulevard IT (di kuching la ea), RM29 harga benda alah ni. If beli di kedai handphone di Sukma Ria, RM23.

But di Shopee ni, hanya RM20 je. Since sekarang Shopee on Free Postage, consider murah ler yg ni if dibandingkan beli di kedai. Hihi. Original okeh. bukan tiruan. Love it!




3 comments:

Chekgu Azrine said...

[pernah bukak shopee ni tp tak pernah cuba beli lagi...nanti ada masa nak tngok2 la

adianiez AIDA said...

murah...
aida pernah ari tu ketagih nyoping kat lazada.
hu hu hu hari hari parcel dtg.
sampai bos tanyer !!! :)
ha ha ha...

ArELeEz said...

'roh lazada' dah lama menyerap masuk. tp, 'roh shopee' xmasuk2 lagi. take time kot.. ha3..