Hari Yang Sangat Memenatkan


Semalam kena bawa Nenek pergi follow up kesihatan dia di Poliklinik. Pepaham je ler uols, once dah di Poliklinik ni, even kau datang macam mana sekali pun... tetap gak take you the whole morning waiting for your turn...hehe. Benda free maa... kena banyak² bersabar part menunggu, betul tak?... hihi

...sebelum ke Poliklinik, pi hantar Mikail ke sekolah dia dulu. Pastu cepat² pecut pi Poliklinik. Soooo chaotic pagi tu. Weols habis jam dah hampir tengah hari. Tak sempat Lunch pun Zie. Hantar Mak dan Nenek balik rumah dan Zie terus pecut gi kerja.




Since semalam hanya kerja half day je... banyak mana lah kerja yg dapat disiapkan dalam masa 4 jam tu kan. Terpaksa kooo Zie overtime utk siapkan Claim Reports utk boss bawa pergi Meeting di Bintulu keesokkan hari.

....sudahnya, jam 7pm baru on the way balik.Sampai je kat rumah, terus ke dapur. Masak utk family. See uols, mencabar tak jadi a working lady + suri rumah dalam masa yg sama. What to do, taraf hidup sekarang semakin mengila...hehe




Ingat nak masak simple je. Benda alah penting if kau nak buat Fettuccine Carbonara. Hihi. Pejam mata, dah siap. Husband pun suka makan.




Tadaaaa... my Fettuccine Mushroom Carbonara yg teramat lazat. Adeh! Mati arrr puji masakkan sendiri sedap wei. Hahaha. Feduliks.. blueksss. Jangan tengok dia macam pucattt je taw. Rasa dia... perghh. Nama pun dah carbonara, wajib kooo warna pucat lesu... hihi

Apa² pun, as a working lady + mom + wife... takde nya kau dapat rehat seawal 8pm. Main jam 10-11pm baru dapat rehat taw. Macam Zie, 11mlm gitu baru dapat rehat serehat²nya. Kadang² 12mlm. Pengorbanan kami bergelar perempuan

Takde nya balik rumah terus terbongkang rehat. Lumrah kehidupan. Oh ye, nanti Zie share resepi Fettuccine Mushroom Carbonara tu ye. 




2 comments:

C i k R e n e x said...

wah masak fettucine carbonara tu akk ckp simple je.
sy yg tu la xreti..yg simple goreng tlor je.hihi
tak sbar nak tunggu resepi dr akk..
boleh cuba wat nanti

adianiez AIDA said...

kalu ada maid boleh kot membongkang.
if mcm kita layan asben anak sendiri, memang 24 jam la...