Setiap Kali Keluar, Mesti Mintak Buku Baru


Hehehe... sejak kena marah teruk dengan Zie bulan 6 yg lepas, terus dah tak berani dia nak ngiyau new toys setiap kali keluar. If Zie say NO... dia akan senyap je lepas tu tak mintak mintak lagi. Bagus bagus. Kenak gak bertegas kan.

...tapi semenjak dua menjak ni, since dia dah mula rajin belajar buat homework kat rumah. Setiap kali weols kuar, dia ngiyau nak buku baru. Buku takpe... asalkan jgn toys je. Since dia takde caryon, Zie belikan sekali caryons utk dia mewarna.




Teruja kooo boss kecik Zie ni. Bayar je, plastik buku n crayon tu dia nak jinjit sendiri. Sampai sampai je dalam keta... terus buku and dan dan tu jugak dia nak menulis (sambung titik garisan actually) dan mewarna ^_^

....sejuk perut mengandung nengoknya. Hehehe


Hehehe...muka dia membebel kena panas :D Kita suruh dia beralih ke sebelah seat yg tak kena panas, tak nak plak dia. So merasa ler berpanas gitu. haha



Sampai sampai je kat rumah. Sambung belajar lagi. Pssttt... buruk mana pun hasil dia mewarna, still kooo puji ala ala... "Eeee...lawanyaaaaa Mikail buat"... hahahaha. Kau tak tgk muka dia bangga lepas tu. Hihi.

...takpe, in time will improve kan, sayang mama. Kecik lagi skrg ni. adat result serupa apa kan. Hehe







2 comments:

Nurul Nadila said...

bagusnya mikail....suke buku sampai besar tau :)

adianiez AIDA said...

biasa kan gitu, zie.
biar dia addicted to books, then benda lain.
at least benda tu berilmu meskipun dia kaler begitu begini...