"Cantik" Kau Lukis Mama, Mikail?



Semalam tu masa on the way teman husband ambil kereta sewa weols dari penyewa, Mikail... penuhkan masa dia di dalam kereta dengan melukis. Excited dia dapat colour pen baru yg warna warni. Tu yg nak melukis time tue gak..

...bila dah siap dia lukis, like always ler... akan tunjuk kat Zie yg duduk dia kerusi belakang (dah ada anak ni, anak conquer duduk depan... huhu)

::
::
::
 ::


Keluar weols kata nya. Orang lidi belah kanan tu, adalah Zie, Husband dan Mikail. Orang lidi belah kanan plak, yg tu emak Zie dan Nenek Zie. Meanwhile yg depan pintu tu plak, orang datang visiting ke rumah katanya...hahaha.

...melalui lukisan tu, dia terangkan ler apa story di sebalik lukisan dia. Terhibur gak zie dengar. Mencuit hati nah. Hihi. But bila dia tunjuk lukis yg kedua ni. Luruh jantung aku. hahaha

::
::
 ::


Mikail : Mama... Mama. Tengok ni... mikail lukis.
Zie : Ek'eh... cantik eh Mikail lukis. Mikail melukis apa tok?
Mikail: Melukis ... Mama!
Zie : ... erkk (speechless terus zie...haha)

Aduh nakkk... "cantik" nah muka mama kau lukis nak oiii. Tetiba mama dia ni ada 4 tangan dan banyak giler kaki. Hahahaha. Dah mcm sponge bob or ketam plak dah aku tengok. Hahahaha. Keranah budak² ni memang mencuit hati je kan.

...bangga plak tu dia kata dia lukis tu Zie. Hahahaha. aku pun aku lah.... janji ada lakaran gmbar dari anak. Hahaha





1 comment:

Rosmiza Ali said...

Sel2 otak sedang berhubung.. Hehe..