Masa Untuk Tukar "Jantung" Baru Buat Dia


Huhuhu.... pagi ni teramattttt sangatttt lah kelam kabut. Iye iye je Zie nak turun kerja awal... semangat taw nak pi hantar mikail ke tadika awal and plan baik punya nak sampai office around 7:30. Bila nak panaskan enjin kereta, tetiba... tak dapat start.

...mula² ingatkan termasuk gear ke apa.



Alih² baru perasan warning signal kat meter board ni. Semua blinking... huhu. Risau gak di buatnya. Tak sure mana satu bahagian yg ada problem. Biasalah kereta auto... sure ginie. To make the matter lebih teruk lagi, husband tak dapat di hubungi. Sebab husband tgh training di Pulapol. 

...seawal 6am dah start. For sure lah dia tak akan dpat answer call kan. Masa ni lah KAWAN amat diperlukan. Hihi. But zie tak contact kawan pun, zie terus call colleague zie. Sebab akan tahu dia akan tolong punya. 




Rupanya bateri kereta yg dah habis. Jantung kereta ni. Kalau dia berhenti berdenyut, abeh la. Mati ler keta kau kejap. Masa colleague zie tgh on the way ke rumah Zie... tetiba husband call. Then husband uruskan ler sanak saudara dia yg masa tu available utk ke rumah zie tolong zie.

....terus cepat² call my colleague gtaw dia tak payah datang. hihi. Kesian... half way kooo dia dah.




Husband mintak tolong biras Zie (husband kepada adik husband zie). Nasib masa tu dorg memang nak ke area petra jaya. Fuhh... lega. Suruh dia beli bateri pe suma dan pasangkan. Terus hidup balik kooooo keta orang. Hihi. Soooo happy.

As a result, terpaksa lerrr lewat hantar mikail ke Tadika. Hampir 10am baru pergi sekolah dia. Kesian. Zie plak, terpaksa ambil half day leave. Apa² thank you Areef dan Dedak tolong kakak ipar mu ini. Jasa uols amatkan ku kenang. Hehe



3 comments:

Rosmiza Ali said...

Huhu.. Nasib baik ada yg pandai tukarkan bateri tu..

anumuchan said...

dugaan..huhuu

C i k R e n e x said...

Sy pun baru tukar bateri kereta semalam. Nak balik kerja.start2 xleh start. Huhu..haruuu