Menukar Kad Bank Baru - Maybank



Alhamdulillah, sampai sudah ATM/Debit Card Maybank yang zie apply melalui maybank2U penghujung bulan September yg lepas. Sampai kalau tak silap awal bulan Oktober ni. Ambil masa 14 working days utk dorg uruskan penghantaran :)

Suka sangat dengan sistem online banking Maybank. Dorang ada provide ATM/Debit Card replacement tanpa perlu kita susah² je nak ke bank, berbaris, ambil nombor bagai. Just Click Click and Click... Print, then siap.

Kau tunggu je kad kau sampai ke pintu rumah kau. hehehe. Best tak?




Tadaaa.... my new swipe debit card...yippie! Tak erlu risau lagi dah tentang nak tukar card bank. Siapa yg belum tukar lagi tu dan ada online banking via Maybank2U, nie zie ajar camne nak apply via online yg sangat menjimatkan masa..

  1. Log-in Maybank2U uols.
  2. Lepas di Home, terus ke --> Card Management --> ATM/Debit Card
  3. Lepas follow je Steps seterusnya yg telah dorang sediakan

Seee... simple je kan. Tak payah kau susah payah nak beratur, nak ke bank bagai. Once uols dah terima kad bank uols. Dorg akan provide steps utk activate online. Just follow je activation steps yg dorg bagi.

Siap! ^_^ Tinggal kad bank untuk CIMB je lagi. Di CIMB Clicks takde sediakan online service mcm maybank. Huhu. Bermakna... terpaksa lerrr berbaris, ke bank bagai. Huhu. Sangat tak suka ke bank.




2 comments:

mama maman aka yana said...

Dah buat cam sis gak.. Belum dpt je lg.. Debar gak nih.. Huhu

C i k R e n e x said...

Sy tak tukar lagi kad atm. Maybank2u xde nak wat online. Kena tunggu sabtu la tukar kalau ade bank yang buke..