Rebut² Tukar Ke Digi Postpaid 80 Plan




Yuuhuuuu.... saya dah tukar dah ke plan Postpaid 80 yang 20GB tu. Uols bila lagi? Cewahh... tu dia zie jadi Digi promoter yang tak bergaji. Hahaha. Zie kan pengguna setia digi dari umur 18 tahun kooo. Number phone pun still sama... tak pernah tukar²

...seee, how setia i am :P Bertahun² zie guna prepaid  jer. Baru sabtu lepas, Zie tukar ke Postpaid Plan gara² Digi buat promosi yg super giler weh. Sila refer gambar di atas utk kegilaan digi tu. Siapa tak nak. Tukar terus weh.




Digi staff kat digi center di Jalan Kulas, Satok, Kuching... teramatlah friendly. Orang bukan main ramai, but still dorang layan customers dgn senyuman. Good Job digi staff di Digi Centre @ Jalan Kulas, Satok, Kuching. Saya bagi 5 Stars utk service korang :)




Sementara tunggu turn weols untuk dilayan, husband skodeng postpaid plan yg ditawarkan. Hihi. Terus kooo dia pun nak gak tukar dari prepaid ke Postpaid plan gak. Tp yg sayangnya... kredit prepaid dia still banyak giler weh. Still RM20plus...

...dah selesai tukar, baru dia informed zie. Rugi ler jawapnya. Kalau zie RM3plus burn gitu je... takpe, sikit. Burn pun burn ler... nak buat camne. Takut by then promosi tamat, putih mata dia nanti katanya. Hehe




Tadaaaa.... tukar sudah. hihi. Tinggal 18.8GB kuata internet Zie. Weekend tadi soh layan youtube. Mana taknya kuata cepat turun...hahaha. Takpe, next month coming soon dah. Dah start ad new kuata kot. 

Okay, ni review utk Digi Postpaid 80 Plan. Mula² risau gak, takut once tukar nanti... line jadi super slow ke apa ke. But Nope uols. Don't worry... kepantasan line sama je macam kau pakai prepaid kau. Nie based on my experience ye.

Under plan ni, uols entitle unlimited call to all networks dan unlimited SMS to all 3  Digi Friends. Seee... masyuk tak offer dorg? gila kan. Hihi. So i am a happy customer now. Hihi. Tak sia² kooo ambil plan ni. Nak² lagi Zie memang perlukan kuata internet yg banyak. 

Syokk oooo




4 comments:

ztie said...

sbb yala kmk suka makey postpaid sidak dari dlk. haha kmk dah makey dari 2006. mcm2 plan tuka.. dlk murah gik dari makey prepaid nak kol. kinek jak kmk xdpt tuka plan dlk. msh ada kontrak amik fon ria lom abis. tp still worth it~~!

Zie Madini said...

ZTIE
-- hahaha. kan sis. Nyesal dolok² kmk sik maok pakei postpaid. yg tok totally sikda contract. kmk mun ada contract, x mok kmk tuka. coz sik suka terikat dgn contract. hehehehe

with or without contract, still worth it nak ztie ow

ztie said...

aok... sik.. apa ria hp kmk rusak. nak meli mahal glak. so makey kontrak ria kedong ada offer. haha.. amik lah.. tp still mun ukmk terminate kontrak ya. msh worth it. sbb rega msh murah sikit dr biasa. and byr bulan2 pun sama juak. kmk msh byr bnd yg sama mcm dlk. aok... nang worth it. kmk nak tuka amik 20gb juak. lom dpt.. sedeh kejap. ahahah tp so far plan sidak kin bagus ari2. kmk dlk penah ritok pakey plan lain. esok tuka gik plan lain apa sidak nambah plan best gik. hehehe

athirah hassin said...

ai pun confuse nak amik digi ke umobile but end up pakai umobile.
30GB.. HAHHAHAHAHAHA