Skincare Saya : The Saem Aloe Vera Soothing Gel dan Eskinol Ice Pore Cleanser



Tak sure gak lah Zie, kenapa sejak dua menjak ni Zie tak dapat lagi nak pakai cream Olay Total Effect. Bertahun² dah zie guna Olay Total Effect, okay je. Maybe hormon change kot, sebab dah semakin menua. Tak pun, maybe gara² over stress juga kot.

...thats why semakin berjerawat muka zie. Akhirnya, Zie decided utk stop guna Olay Total Effect dan try other products. Who knows kan... pimple akan stop keluar. Hihi




So tadaaa!!! Zie guna product ni sekarang. The Saem Aloe Vera Soothing Gel dan Eskinol Ice Pore Miniming Cleanser. Sejujurnya, kedua² product ni teramat sangat lah murah,. Ibarat beli 2 benda alah ni, dapat kau beli sebotol Olay Total Effect, siap ada baki lagi. Hahaha

Apa yg penting, syukur alhamdulillah. Kulit semakin halus dan jerawat pun segan nak tumbuh




Aloe Vera Soothing Gel by The Saem ni, satu tube ni... Zie tak sure how much. Maybe RM16 je kot. Sebab hari tu beli Zie beli 2 container besar dan yg tube ni dapat free. 



Haaa... 2 container besar ginie Zie beli aritu. Only cost me RM36 je utk 2 containers. Kiranya RM18 sekontainer. Normal rates, RM19.90 sekontainer sepatutnya. Jimat lagi kan beli time promosi. Dapat free 1 tube plak tu. Hihi.

...Aloe Vera Soothing Gel ni, Zie guna sebagai penganti Olay Total Effect. Zie paling suka letak dalam peti sejuk, bila nak pakai baru sapu. Rasa dia... fuhhhh, refreshing habis. Sejuk² je muka kau nanti. Hihi. 99% Aloe Vera ni kooo uols.

Boleh dikatakan natural product.





Yg Eskinol ni plak. On off, on off zie amalkan. Hahaha. Sekarang ni terasa muka ada sikit gila². Kejap dia berminyak, kejap dia normal... kejap lagi dia kering. Part kering tu, dapat di selamatkan guna Aloe Vera Soothing Gel tu. But part berminyak tu... haaa, inilah penyelamat kulit ku. Hihi

Zie pilih pakai jenis Ice Pore Minimizing. Sebab masalah open pores zie macam dah kritikal je. Once kau ada masalah open pores, secara automatik ada white heads. Tak sure. Ni based on pengamalan Zie lah ea. So zie guna ni. After cuci muka, sebelum sapu apa².... sapu Eskinol Ice Pore Minimizing ni dulu sebagai toner muka.

Lepas tu baru kau sapu cream dan makeup lah. Combination antara Aloe Vera Soothing Gel + Eskinol Ice Pore Minimizing ni... sangatlah amazing. Seriously, kulit jadi halus dan masalah open pores dan white heads... no more babes ♥

Zie dah guna 1 month plus dah. Tu yg dapat buat review ni. Hihi. Pssttt... pada siapa yg nak beli product Eskinol Cleanser, Zie ada jual. Boleh skodeng jenis² Eskinol yang lain di link ini --> Eskinol Cleanser Products (klik utk view ya)

If nak beli, isi je Order Form dalam online store zie tu. If malas nak isi order form, boleh je direct Inbox Zie di FB Page --> Zie Madini Store (klik to view) ataupun direct email zie di ziemadinistore@gmail.com 





4 comments:

idah said...

cne mli soothing gel ya?

Zie Madini said...

IDAH
-- kmk beli di VivaCity sis. Kedei The Saem mun sik silap kmk nama kede yg. Nya pun shoplot kehijauan warna tema. hehe

surizan abdghani said...

Boleh gtau x cemana akak consume dua2 product ni?kulut sy skrg nu makin teruk la.dgn open pores nye.dgb jerawatnye dgn white headnye.mcm2 cara traditional dh try nmpk la jecik sikit pores tu tp tu la lmbt nau.berapa rm eskinol tu kak

LanaBusyBee said...

hi zie....lama x blogwalking blog zie ni...still cantik mcm dulu ^^

http://beautydaisy.blogspot.my/2016/10/bestnya-foundation-geeboo-niiii.html