Shopping Raya Buat Mikail




Last week, awal zie dan suami shopping raya buat si kecik Mikail. Barang dia weols dahulu kan. Niat nak rembat; seluar jeans (pendek dan panjang) dan baju "smart" utk dia. Yg ni, zie keluar fulus...hihi. Nanti baju melayu dan songkok Mikail...sekali gus shawl (2 helai) dan baju raya (2 helai).... suami yg sponsor. Yayyy!

Baju kurta dan seluar slack buat sang suami plak, zie yg sponsor. Ginie lerrr weols husband and wife... saling give and take. Takde nyer kau menerima je kan. Both kerja... kalau hanya husband je yg kerja, tu lain citer ler. Tu memang 100% husband keluarkan. hihi





Mula² ingat nak belikan Polo jeans utk Mikail... tapi nan hado yg sesuai utk Mikail. Yang lawa semua utk budak² yg dah besar je...huhu. Yg utk budak² umur mikail... takde yg lawa di mata weols. Hihi. Cuba lerrrrrrr Levi's ada keluarkan jeans utk budak² gak...takde nya nak pening kepala cari yg lawa

...di Guess utk budak², ada memang ada. Tapi harga cecah RM200 ke RM500 sehelai... kau rase??? Kuasa ku. Buat cepat membesar. Hihi. So beli di parkson yg ni je lah. Papa dia suruh belikan warna hitam. Nanti jeans pendek, baru warna navy blue.




Si budak kecil tgh mengomel tak suka jeans tu. Memilih kau ye nak... kuasa layan. Guna kuasa veto mak bapak. A is A... tak boleh melawan. Hahaha. Terasa jahat sekejap weh...buli anak. Hihi. Then ingat nak belikan terus seluar pendek jeans dan baju "smart" dia..

...alih² zie plak yg tak larat nak jalan. Semput...haha. 




Pendek nafas bawa perut...haha. Tu baru je 4 bulan... dah pendek nafas kan. Belum lagi dah cukup bulan nanti. Syukur kali ni pregnant, hanya perut zie je membesar dengan jayanya. Badan still maintain mcm biasa. Syukurrr...

...tak susah nanti lepas bersalin nak kuruskan badan. Hihihi




3 comments:

ArELeEz said...

anak2 diberikn pilihan. tp, parents berhak menentukn pilihan ikut kemampuan. good job!

Nona Qiyah said...

Hhhaha, sesekali guna kuasa vetoooo~

Than napass, cark napass..huhu

Zura Tahir said...

Waaah dh besar perut zie...so far belum dpt belikan baju raya anak akk lagi...✌✌✌