Hari Raya Pertama dan Kedua




Hari Raya Pertama, baju raya weols tiga beranak bertemakan warna Putih + Hitam. Raya tahun ni, husband dan Mikail tak berbaju melayu. Dorang berkurta je. Senang nanti bila dah lepas raya still dapat pakai buat jalan² biasa....hehe

Raya pertama, macam biasalah uols. Ke rumah mentua, lepas tu selalunya akan join dgn semua in-laws termasuk mak mertua, konvoi ke rumah grandmother-in-law. Memang akan seharian dgn in-laws je. Mcm tu lah rutin hari raya pertama zie...hehe




Tapi tahun ni, since zie pregnant...and baby suka nah mengeras kat dalam tu. Terpaksa kali ni hanya half day je ikut in-laws sebab tak larat zie. Perlu rehat. Baby mengeras sekeras²nya...ditambah lagi kena migraine...huhu. 

...there go my raya pertama. Sampai ke malam spend di atas katil je berehat. Huhu




Raya ke-2, pagi² dah weols mula visiting adik beradik. Since adik beradik zie nearby je dari rumah weols.... so ke rumah adik beradik zie dulu. Lepas tu baru ke rumah mak mertua lagi... bawa emak zie berziarah di situ plak.




Budak kecik ni, tak dapat berenggang dari mama dia tau. Perut mama dia nie dahlah dah besar. Still dia nak di pangku. Di suruh duduk belakang, bukannya mahu. Dia kata.. "kat belakang sik ada mama"... amboiii. Hahaha






Visiting ke rumah Kiki plak. Setahun sekali weols ni berjumpa dah sekarang. Haha. Niat nak terus beraya di rumah adik beradik husband.... tapi, mcm biasanya. Zie tak larat. Sambung sebelah malam je lah kejap. 



sampai rumah, terus masak mee samyang cheese. Jemu makan makanan raya. Hahaha





2 comments:

Nona Qiyah said...

Whoa, tema hitam putihh gitu, mcm nak nikahh.ehheehe~

Baby dah membesaqqqq, x kasik jalann

ct cheery said...

Selamat Hari raya Zie...Maaf zahir batin 😁