Mikail's Birthday Preparation : Sticker Hari Jadi Mikail Yang Ke-5




Tadaaaa! Siap sudah designed untuk Sticker birthday mikail yg ke-5. Zie buat 2 designs. Actually, yg  2nd Design sebenarnya design pertama sekali zie buat. But rasa mcm tak puas hati je tengok. Tu yg create lagi sekali design which is design 1st tu.

...pastu tak sure nak guna mana satu...haha. Terus ngiyau kat Facebook, suruh kawan² di Facebook vote utk design yg mana satu yg bagi dorang lagi WOW. Mata lain² kan...hehe




Kebanyakkan dorang Vote utk design 1st tu.... so taraaaa!!! Printed sudah stickers dan siap zie potong sudah ^_^ Rajin tak iols, uols. Hihi. Serba serbi zie buat sendiri. Tapi tang printing tu, zie upah orang utk print sebab zie nan hado sticker printing printer. Huhuhu

....murah je, 48 keping... kwn zie, Miecha; hanya charge Zie RM30 je. Ni harga kasih sayang khas utk zie katanya. Awww... thank you darling ♥



** Gambar sumber dari Google. Credit utk pemilik dia **

Haaaa....stickers tu utk zie tampal kat Goodie paper bag ala² macam gambar hasil google tu. Yg tang nama Hot Wheels tu,  zie gantikan dengan stickers yg sudah tersedia utk di tampal tu. Skrg ni misi mencari paper bag with twisted handle ni warna oren dan dark pink. 

Oren utk classmates mikail lelaki, meanwhile yg Dark Pink plak utk classmate perempuan dia. Coz benda alah dalam paperbag tu nanti lain² benda alah zie letak.




Ni haaa... main goodies yg ada selain jajan nanti. Hot wheels toy tue, khas utk kawan lelaki dia. Yang Mini Barbie Doll & Headband Ribbons tu plak, khas utk kawan perempuan dia. Tang ribbon tu, in next entry zie storykan ea....hihi

... teruja si emak ni taw. Tak sabar je rasanya nak celebrate birthday mikail yg ke-5 di kelas dia. Hihi



** Gambar sumber dari Google. Credit kepada pemilik gambar **


Ni plak, wrapping gift idea bertemakan Hot Wheels. Nanti hadiah dari Zie dan Suami buat Mikail, Zie nak balut ala² gnie. Tgh lah nanti sama ada nak balut ikut design warna biru or warna kelabu tu. Kalau dapat jumpa Grossgrain ribbon corak checker tu, memang akan buat design warna biru tu. 

Comel je kan....hehehe





And as for his birthday cake plak, zie nak tempah full fondant cake sebijik macam yg dalam gambar ni. Tang hot wheels toys tu, yg tu zie gantikan dgn hot wheels yg lain...hihi. Tp kalau jumpa sebijik mcm dalam gambar ni hot wheels tu... sememangnya akan rembat wei. Hihi

 Hopefully nanti tukang buat kek ni nanti akan buat yg sebiji mcm ni....aminnn aminnn. Tak sabarnya zieeeeee....hihi




5 comments:

C i k R e n e x said...

Wahhhh menarik tema yg akk pilih. Dan design sticker tu pun lawa sgt. Akk edit guna apps apa?

Zie Madini said...

CIK RENEX
-- guna photoscape software je. hahaha. Kena pandai play trick. Cari je bahan² ready made dalam googgle. tinggal nak susun ekot kreativiti je pastu...hihi

nini said...

Wahhhhcantiknya...mesti si mikael suka ni...happy besday untuk dia ya =)

Wahidah said...

Hye Zie....Kenal lagi x..:P

xsangka zie x stop blogging lg from dl till now...wow..


byw, wai br start nk aktif blk...

After couple of years bersarang nasib baik ingt password lg..

Umi Kalthom said...

Happy birthday in advance Mikail... moga membesar jadi anak soleh.. anak merdeka ni... (>_<)