Raya Ketiga : Dillah & Zie Raya Open House




Kuah untuk Spaghetti Meatball Bolognese in the making,.. Hihi. Ni je gambar juadah yg zie sempat snap. Lepas tu tak snap². Keletihan dan kesibukkan. Takde masa nak ambil gambar bagai. Hahaha. Hari Raya Open House weols laki bini tahun ni... last minute decided nak buat

actually zie tak nak buat, sebab kekonon tak larat nak bermasak. Sudahnya... takde feel raya if tak buat masak² dan makan². So... last minute ke Mydin (nasib buka masa mlm raya kedua), beli bahan² utk masak juadah utk esok. Juadah yg si mak buyong ni masak :-

  • Ayam Masak Merah
  • Daging Masak Hitam
  • Spaghetti Meatball Bolognese
  • Spaghetti Seafood Carbonara
  • Nasi Himpit & Pulut
  • Cheese Cake
Tetiba rasa bangga plak masa semua (KECUALI nasi himpit & Pulut. Nasi himpit husband masakkan, Pulut plak, emak zie masak) tu sorg² time tengah mengandung 6 bulan. Hihi. Semoga anak lahir nanti bila besar, if perempuan... pandai memasak. Hihi. Aminnnn






The Mak Buyongs! ♥ Haha. Sorg due awal bulan 8 (chu). Sorang lagi due awal bulan 11 (Zie) Thanks for coming uols.




Colleagues yg paling rapat dgn zie. My geng keras di opis amoi² dua orang ni taw. Ms. Tay dan Beverly. Mikail mesra alam dgn dorg taw. Ngada anak aku tu....haha. Thank for coming my dear ♥




My ex-colleague, Jenny Lilly. Lama tak jumpa dia. Kiranya setahun sekali gak ler jumpa si mummy cantik ni. Kau tengok zie, berkaki ayam tueee...haha. Takpe, natural foot relexology katanya. Hahahaha. Thanks for coming Jenny!

...tu je gambar² with kawan² yg sempat di ambil. Lepas tu... tak menang tangan bila tetamu keeps on datang. Ini barulah suasana di hari raya. Hihi





2 comments:

E'in said...

awal betul buat open house ye..

selamat hari raya..

ArELeEz said...

rindu plak kat juadah raye. hmm.. nak attend open house mane2 jabatanlah! he3..