Rezeki Yang Tak Di Duga



That day, masa husband still away pergi OPS, teringinnnnn sangat² nak berulam Mangga muda with sambal belacan kering. Sambal belacan tu plak, nak org lain yg buat.. if sendiri buat, tak lalu makan. Pelik kan perangai orang ngandung ni...haiyaaa.

...nak carik, "kaki patah" coz husband takde. Tak suka actually nak sana sini sorang²... dahlah tgh mengandung, kan. So terpaksa lerrrr tahankan dulu sementara tunggu husband habis OPS dan belikan utk zie.




Tanpa di duga...petang tu, datang ler kawan emak zie. Tetiba je taw dia bagi Sambal Belacan & Mangga Muda yg dah siap di buat, di hiris semua... tinggal kau nak makan je lagi. Ya Allah uolssss.... zie tgh 2 benda alah ni ibarat macam zie tgk ketulan emas! seriously

....terus makan sambil main Final Fantasy games...hahaha. Semoga murah rezeki kawan emak tu. Aminnn aminnnn. Craving fulfilled! ♥





4 comments:

nini said...

Seronok kan bila jadi macam nim....rasa macam permintaan terkabul je...hehe

Nurul Nadila said...

rezeki zie and baby :)

C i k R e n e x said...

Sedapnyaaa..tgok gmbr pun da terliur.

surizan abdghani said...

Ya Allah kak zie...teringat arwah mak sy.fyi mak org sibu.masa baru 2 bulan kawen dulu (ramadhan) mak buatkn smbal belacan kering ni cicah dgn mangga.ya allah kak sy x mkn nasik sgt.sy mkn ini aje.mak balik terawikh mak tgk sy mtgh mkn mangga dgn smbal belacan kering lg.los tu mcm ckp 'kamu ni ada isi ni'.tp time tu sy x rasa apa2 pun.mak mmg boleh baca klu ank2 dia pregnant.tp dh xdpt dh air tgn mak buat smbal belacan kering ni.rindu