Rezeki Baby Irfan




On last Friday hari tu, bini big boss masuk office. 1st time jumpa zie selepas zie balik dari Maternity Leave. So chit chat lerrr weols tetang Irfan. Sempat gak Zie show dia gambar² irfan. Actually, sebolehnya zie nak elakkan dari bercerita tentang anak...sebab anak dia (boss kecik weols), dah hampir 6 tahun kahwin... still lagi anak dia dapat anak dan dorg sangat² inginkan cucu...

...tu yg takut dia terasa je. But since, dia yg bring out the topic. Zie try to have a normal conversation dgn dia. Huhu.





Lepas habis chit chat dgn bini big boss, dia naik atas (bilik big boss) kejap. Lepas tu turun bawah lagi and terus masuk ke work station zie dan sembunyi² dia pass this red envelope....awww. Terkejut zie. Sempat plak bini boss kiss pipi zie. Haha. Weols memang rapat.

...mana taknya. Dah 15 tahun zie keja dgn husband dia. Dah rasa mcm anak sendiri katanya...awww. Hihi. susah nak dapat boss baik mcm dorg sekeluarga ni taw. Sebab tu zie bertahan di sini selama 15 tahun ^_^




Taraaaa!!! Alhamdulillah... rezeki Irfan. RM100 dia dapat. Semakin bertambah ler akaun Tabung Haji dia. Duit pemberian orang buat anak, sebaiknya jangan kita mak bapak guna. Tu hak anak.Kita sekadar penjaga amanah utk dorg sampailah dorg dah boleh managed sendiri kewangan dorg dgn bijak...

...sebab zie lahir je anak, weols laki bini terus bukakan akaun Tabung Haji dorg. Why akaun Tabung Haji bukan ASPN ke ASB ke etc... sebab nak ambil berkat. Biar berkat duit anak dalam tabung haji plus takya dorg susah² buka lagi akaun tabung haji once dah besar.

Apa² pun... thanks dear Mrs. Chan for this "Red Envelope". Me and my husband appreciate it so much! 




2 comments:

Shahida Dzulkafli said...

Alhamdulillah.. Rezeki..

Dhiera nadhirah said...

alhamdulillah. murah rezeki irfan