Kata Untuk Raya, Tapi....


Aduhaiiii....sedap giler koooooo Acar Timun yang Cikgu di tadika Mikail jual. Cukup mantap rasa dia. Mulanya beli konon² untuk buat jamuan masa hari raya nanti. Alih² asal time nak buka puasa jer, sure lah iols mengoreng keropok ikan untuk di makan dengan Acar timun ni buat juadah berbuka puasa. Haha.

....mula² untuk try jer, beli yang 500g tu. Disebabkan yg 500g ni dah tak cukup untuk di hidang time raya. Terpaksa lerrr ngorder lagi kooo Zie.huhu. Kali ni order banyak terus. 1kg....haaa hambik! Tak rugi beli banyak² taw. If simpan elok² dalam peti sejuk, tahan berbulan gak apa.



Tadaaaaaa! Aduhaiii...kecur plak liur tengok acar timun ni. Bagi zie lah. Kesedapan makan keropok ikan goreng ni terletak pada acar timun dia. Kalau sedap acar timun tu, maka sedaplah keropok ikan tu. Tp ada gak kadang² keropok ikan sedap, mantap je rasa ikan dia...tapi bila part acar timun, alahaiiii....ada yg terlalu masamlah. timun tak menyerap sangat lah etc etc

...kali ni best. Keropok ikan sedap, acar timun lagi lah sedap. Kuching peoples, highly recommended. Siapa nak order, boleh je direct order kat Cikgu Ros ye, ni Facebook dia --> Arlyn Rosz (klik untuk view Facebook dia). Sedap gilos!




1 comment:

nadia said...

berapa nya jual 500 gram ya sis