Alhamdulillah.... It's a GIRL!!!




Throw back entry ^_^ Last week, pada 7.11.18... adalah tarikh untuk pregnancy check-up appointment Zie di KPJ Specialist Hospital. Masa ni kandungan Zie dah 20 weeks 4 days. Kali ni check up, fuhhhh.... berdebar² Zie tunggu doktor sampai taw.

Zie pilih belah malam. Senang, tak perlu nak ambil cuti bagai. Balik kerja terus ke KPJ. Bila doktor panggil nama, wahh...teruja dia semacam je. Why? Sebab kali ni check up, doktor akan buat Detailed Scan. Bermaksud, gender baby akan di ketahui ♥






Alhamdulillah uols, kali ni zie carrying a baby girl! So uols, perkenalkan baby NM (nama yg zie dan husband pilih sejak tahu 2012 lagi ni tau. Masa tu Zie pregnant Mikail... hehe). Langsung gak Zie nak namakan anak dengan nama tu.

Maksud nama tu dalam islam --> Cahaya Anugerah Allah ♥




Alolololo.... baby NM malu. Dia dok neriap je sepanjang check-up ni taw. Huhu. Terus tak dapat nak nampak bahagian depan baby (muka dan jantung). Comel je kaki kecik tu. Sayanggggg sangat² kan anak bungsu emak ni taw. Will going to be my one and only daughter, InshaAllah. Andai Allah swt izinkan ♥♥♥




Hmmmmm...sangkut gak zie dgn benda alah ni. Siapa yang ada Gestational Diabetes during pregnancy, such akan tahu benda alah ni. Huhuhu. Report ni di Panggil --> Blood Sugar Monitoring Report...alahai. Yes, zie ada high blood sugar levels. Redho.... huhuhu

Last GP4J test (minum air gula) pada 15 weeks aritu, readings dia 9.6...tinggi giler. Alahaiii. 




Takpe, new experience for me. Terpaksa lerrrr diet dari semua makanan manis yang takde khasiat. Yang berkhasiat, Zie still ambil cuma cut pengambilan dia into half. Sebab tak nak gak zie baby nnti takde khasiat...pepandai lah zie control my sugar level since dah ada benda alah ni.

3 days in a row kena cucuk tangan. Still not too bad if compare dengan cucuk insulin tiap² hari kan. Insha'Allah...tak akan sampai ke tahap tu hendaknya. Mudahan next GP4J test, Zie bebas dari Gestational Diabetes ni. Aminnn Aminnnnn....




1 comment:

Etuza Etuza said...

Asalam saya follow blog anda ya